Antena Meniu Search
x

Update / Atac armat la sediul unui ziar din Paris. 12 oameni au murit

"Allah e mare!" - şi in numele lui Allah, extremiştii au deschis focul în redacţia publicaţiei de satiră Charlie Hebdo. Cei mai iubiţi jurnalişti din Franţa au fost asasinaţi în cel mai sângeros atentat de la Paris

Vezi și

"Allah e mare!" - şi in numele lui Allah, extremiştii au deschis focul în redacţia publicaţiei de satiră Charlie Hebdo. Cei mai iubiţi jurnalişti din Franţa au fost asasinaţi în cel mai sângeros atentat de la Paris

După ce au publicat o caricatură cu şeful celei mai temute organizaţii teroriste a momentului, ISIS, au fost asaltaţi în plină zi, în centrul Parisului, şi împuşcaţi. Comedia s-a transformat într-o tragedie cu 12 morţi, o tragedie care a şocat Franţa şi a ridicat nivelul de alertă în toată Europa, acum din nou ţintă teroristă.

În inima Parisului, LIBERTATEA e ciuruită! Se trage în rafale. Răsună exploziile. Iar teroriştii se amestecă printre oameni nevinovaţi. Doi mascaţi lichidează cu sânge-rece un poliţist.

E puţin peste ora 11 şi 30 de minute la Paris. La sediul publicaţiei din centrul oraşului se face şedinţa de sumar. Redactorul-şef şi cei mai importanţi caricaturişti sunt în redacţie. Se aude - Allah e răzbunat! Şi începe carnagiul.

În sediul redacţiei, patru caricaturişti, redactorul-şef şi alţi jurnalişti sunt morţi.

Trei bărbaţi înarmaţi au intrat în sediul Charlie Hebdo. Aveau mitraliere Kalaşnikov şi un lansator de grenade.

Pe străzi, începe vânătoarea de terorişti. Domneşte, însă, panica. Franţa n-a trăit aşa ceva niciodată în ultimii 20 de ani. E atentat! Sunt 12 morţi şi opt răniţi. Maşinile de poliţie sunt ciuruite, peste tot sunt geamuri sparte şi oameni şocaţi. Sub ochii lor s-a derulat un măcel. Mii de poliţişti au intrat în dispozitiv. Redacţii, biserici, magazine au devenit fortăreţe.

Meseria de jurnalist a devenit o ţintă. Dar în acelaşi timp şi una dintre cele mai periculoase. Probabil că după meseria de militar e cea mai periculoasă. Jurnaliştii români care au trăit şi au muncit în Franţa i-au cunoscut pe unii dintre cei ucişi.

România rămâne la acelaşi nivel de alertă pentru atacurile teroriste: albastru, precaut. Adică informaţiile existente şi evenimentele recente indică un risc scăzut de producere a unui atac terorist. Oficial, anunţul l-a făcut premierul Victor Ponta după ce a discutat cu preşedintele ţării şi şeful SRI.

Şi, totuşi, ambasada Franţei la Bucureşti e mai păzită ca niciodată.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că lucraţi sub calificarea dumneavoastră la locul de muncă?

Observator » Stiri externe » Update / Atac armat la sediul unui ziar din Paris. 12 oameni au murit