Antena Meniu Search
x

UPDATE! Bilanțul atentatului din Franța: 12 morți si 11 răniți

23 oameni au fost seceraţi de gloanţele trase de terorişti. 12 oameni s-au stins înainte să ajungă medicii la ei. Nouă jurnalişti, un muncitor şi doi poliţişti. Alte 11 persoane au fost rănite, dar medicii se tem că patru dintre ele nu vor supravieţui

Vezi și

23 oameni au fost seceraţi de gloanţele trase de terorişti. 12 oameni s-au stins înainte să ajungă medicii la ei. Nouă jurnalişti, un muncitor şi doi poliţişti. Alte 11 persoane au fost rănite, dar medicii se tem că patru dintre ele nu vor supravieţui

În inima Parisului, libertatea ciuruită! Se trage în rafale. Se aud explozii. Iar teroriştii se amestecă printre oameni nevinovaţi.

Doi mascaţi lichidează cu sânge-rece un poliţist de religie musulmană. Bărbatul era la pământ, cu mâinile deasupra capului şi cerea să fie cruţat. Rugăciunea nu i-a fost ascultată. Ofiţerul avea 42 de ani

Teroriştii tocmai strigaseră. "Şarli e moartă". Publicaţia Şarli. Redacţia Şarli Ebdo. Locul masacrului. Săptămânalul de satiră ar fi declanşat furia atacatorilor cu o. caricatură! Caricatura liderului ISIS, cea mai sângeroasă grupare teroristă a momentului.

Şeful redacţiei se afla pe lista neagră a Al Qaida, intitulată "Da, putem! Un glonţ pe zi îi ţine departe pe infideli! Apăraţi-l pe profetul Mahommed!".

Banda a intrat , i-a strigat pe nume pe caricaturişti, pe cei mai renumiţi dintre ei, şi i-a împuşcat în cap.

Trei bărbaţi înarmaţi au intrat în sediul Charlie Hebdo. Aveau mitraliere Kalaşnikov şi un lansator de grenade. Persoane bine antrenate, bine pregătite, cu cagule pe faţă, cu arme grele. Care au acţionat ca un comando.

Au ucis 12 oameni şi au rănit 11. Patru dintre aceştia sunt în stare gravă. Sub ochii lor s-a derulat un măcel. Mii de poliţişti au intrat în dispozitiv. Redacţii, biserici, magazine au devenit fortăreţe.

Jurnaliştii români care au trăit şi au muncit în Franţa i-au cunoscut pe unii dintre cei ucişi. "E un moment absolut cutremurator. Sa ataci redactia unui ziar inseamna sa ataci, sa vrei sa ataci libertatea de expresie. Din start, efectele acestui moment vor fi cu sigurata mult mai mari", a spus Alina Petrescu, realizator "Esential", Antena3.

"Şocul este absolut imens, prin ceea ce reprezintă. Este un atac la viaţa de zi cu zi a noastră, indiferent de francezi, că sunt maghrebieni", a declarat Nicolas Don, jurnalist francez.

Din Franţa, alerta s-a ridicat în toată Europa.

România rămâne la acelaşi nivel de alertă pentru atacurile teroriste: albastru, precaut. Adică informaţiile existente şi evenimentele recente indică un risc scăzut de producere a unui atac terorist. Oficial, anunţul l-a făcut premierul Victor Ponta după ce a discutat cu preşedintele ţării şi şeful SRI.

Şi, totuşi, ambasada Franţei la Bucureşti e mai păzită ca niciodată.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » UPDATE! Bilanțul atentatului din Franța: 12 morți si 11 răniți