Antena Meniu Search
x

Uraganul Dorian, tragedie istorică în insulele Bahamas

Uraganul Dorian a ajuns în apropierea coastelor Floridei. Peste un milion de oameni sunt vizaţi de un ordin de evacuare. Retrogradată la categoria 2 din 5, furtuna înaintează acum încet de-a lungul ţărmului, spre Carolina de Nord. În urmă a lăsat doar prăpăd.

de Redactia Observator

la 04.09.2019, 22:37

Vezi și

Uraganul Dorian a ajuns în apropierea coastelor Floridei. Peste un milion de oameni sunt vizaţi de un ordin de evacuare. Retrogradată la categoria 2 din 5, furtuna înaintează acum încet de-a lungul ţărmului, spre Carolina de Nord. În urmă a lăsat doar prăpăd. În insulele Bahamas, peste 60.000 de oameni au nevoie urgentă de adăpost, apă potabilă şi alimente.

Un paradis distrus de furia naturii. Insulele Bahamas au fost acoperite aproape în totalitate de apele oceanului. Singurele clădiri care au rămas întregi sunt cele din zonele mai înalte. 

Numărul victimelor creşte pe măsură ce autorităţile ajung în zonele afectate. Până acum, sunt şapte morţi. Un pescar a privit neputincios cum viitura i-a ucis soţia. 

Cu un curaj nebun, unii localnici se aventurează în zonele măturate de ape şi vânt ca să îşi salveze rudele şi vecinii captivi în mansarde sau pe acoperişuri.

În oraşul Nassau, o localnică a salvat aproape 100 de câini de la moarte sigură. Le-a oferit un adăpost în locuinţa ei. 

Problemele s-au mutat acum pe continent. Deşi se deplasează încet de-a lungul coastei, Uraganul Dorian, ajuns acum la categoria 2, a adus ploi torenţiale şi rafale puternice de vânt. 

Un bărbat de 55 de ani şi-a pierdut viaţa după ce a fost luat de vânt şi aruncat de la şase metri înălţime. Omul tăia crengile unui copac. 

Autorităţile sunt în alertă maximă şi îi îndeamnă pe oameni să-şi părăsească locuinţele în pericol. Unii au rămas să înfrunte uraganul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Uraganul Dorian, tragedie istorică în insulele Bahamas