Antena Meniu Search
x

Distrugeri uriașe provocate de uraganul Dorian, de categoria 5, în Bahamas (Video)

Uraganul Dorian, de categoria 5, a lovit Insulele Bahamas. Rafalele de 285 de kilometri pe oră au provocat distrugeri uriașe în Insulele Abaco. Imagini amator arată dezastrul provocat de furtuna violentă.

Cristian Toteştean
de Cristian Toteştean

la 01.09.2019, 22:29

Uraganul Dorian, de categoria 5, a provocat distrugeri uriașe în Insulele Bahamas Vezi și

Uraganul Dorian, de categoria 5, a lovit Insulele Bahamas. Rafalele de 285 de kilometri pe oră au provocat distrugeri uriașe în Insulele Abaco. Imagini amator arată dezastrul provocat de furtuna violentă.

Uraganul Dorian nu e doar cea mai puternică furtună înregistrată în acest an, ci pentru Insulele Bahamas, e cea mai puternică furtună din istoria datelor meteo în zonă.

”Condiții catastrofale”

Uraganul de categoria a 5-a e considerat extrem de periculos. A lovit în partea de nord-vest a insulelor Bahamas, unde, în prealabil, au fost evacuări masive.

La ora locală 11.00 (18.00, ora României), Centrul Național pentru Uragane din SUA anunța ”condiții catastrofale” în insulele Abaco, grav lovite de uraganul Dorian. Verdictul a fost confirmat și de înregistrările video amator făcute de martori.

Într-o zonă din Abaco, apa a invadat localitățile, încât nu mai poate fi făcută diferența între uscat și ocean. Numeroase case au fost distruse, inclusiv clădiri solide. Zeci de ambarcațiuni, chiar și mari, au fost răsturnate de către rafalele extrem de violente.

Din cauza situației, cele mai multe aeroporturi din Bahamas au fost închise, nu însă și principalul aeroport internațional, care încă opera curse duminică.

Trump a renunțat la vizita în Polonia

Uraganul Dorian se îndreaptă, conform estimărilor, către Florida, unde deja este alertă maximă. Evacuări masive au fost dispuse și în statul american. Uraganul e așteptat să lovească zona de coastă în noaptea de luni spre marți.

Președintele Donald Trump a anunțat că monitorizează evoluția situației. Potrivit BBC, el și-a anulat vizita oficială în Polonia și l-a trimis în schimb pe Vicepreședintele Mike Pence, pentru a putea gestiona criza provocată de furtuna uriașă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » Distrugeri uriașe provocate de uraganul Dorian, de categoria 5, în Bahamas (Video)