Antena Meniu Search
x

Video Urmările atacului israelian de la Al-Aqsa: Sute de cadavre întinse pe drum, înfăşurate în cearşafuri albe. Mulţi oameni au rămas captivi în ruine

Război Israel - Hamas. Un al doilea convoi militar cu ajutoare a ajuns astăzi în Fâşia Gaza. 17 camioane au intrat în enclavă, pline cu medicamente, hrană şi, cel mai important, combustibil. La trecerea lor însă s au auzit bombardamente chiar în punctul de frontieră de la Rafah. 

Cristi Popovici
de Cristi Popovici

la 22.10.2023, 20:12

Vezi și

Punctul de trecere a frontierei de la Rafah a fost deschis pentru scurt timp şi astăzi. În acest al doilea convoi umanitar, doar 17 camioane cu ajutoare au primit permisiune să intre în enclavă. Pe lângă alimente şi apă, şase dintre camioane ar transporta combustibil, atât de necesar pentru a ţine în funcţiune generatoarele din spitalele din Gaza.

Sute de cadavre întinse pe drum, înfăşurate în cearşafuri albe

Între timp, Israelul atacă la foc continuu. Dimineaţă, mai multe rachete au lovit în inima oraşului Gaza, într-o piaţă centrală, unde era o tabără de refugiaţi. Clădirea a fost complet distrusă iar oamenii au rămas captivi în ruine. 

Sunt zeci de morţi, inclusiv bebeluşi abia născuţi. Israelienii au bombardat şi în Cisiordania. Mai exact la ţintă a fost luată o moschee din Genin. Aici s-ar fi adăpostit mai multi terorişti Hamas care ar fi plănuit un masacru în Ţara Sfântă în zilele următoare, după cum susţin autorităţile israeliene. Doi lideri HAMAS au fost ucişi

Pe acelaşi subiect

Daniel Hagari, purtător de cuvânt al Forțelor de Apărare Israelului: Nu vom înceta să atacăm Fâșia. Noaptea trecută ne-am intensificat atacurile zeci de teroriști au fost uciși în orașul Gaza și împrejurimile sale. În plus, comandantul adjunct al rachetelor Hamas a fost ucis.

Urmările atacului de ieri de la AL AQSA din Gaza sunt teribile. Zeci, sute de cadavre sunt întinse pe drum, înfăşurate în cearşafuri albe. 

Localnici: Este un cartier rezidential. Toţi au plecat. Nu au mai rămas nicio mamă, niciun tată, niciun frate. Frații mei au plecat. Eu și sora mea am rămas singure. 

- Majoritatea răniților și martirilor care au fost aduși la Spitalul Al Aqsa erau persoane care se fugiseră din casele lor. Majoritatea locuiau la rude. Peste 180 de victime, majoritatea copii, femei și persoane în vârstă. Sunt comise adevărate masacre împotriva poporului nostru.

Osama Hamdan, oficial Hamas în Liban: Este clar că nu le pasă de victimele civile. Eu spun clar că noi nu vrem război. Dar dacă o să ne invadeze, atunci vă spun că ceea ce s-a întâmplat pe 7 octombrie este o mică parte din ceea ce va urma. 

Între timp, Summitul de la Cairo s-a încheiat fără un acord de pace. Liderii arabi au avut un mesaj ferm.

Preşedinte Palestina - Mahmoud Abbas: Nu vom pleca, nu vom pleca, nu vom pleca, vom rămâne pe pământul nostru. Vom rămâne neclintiți pe pământul nostru, indiferent de situație şi de provocări. 

Abdel Fattah el-Sissi , Preşedintele Egiptului: Oricine crede că acest popor palestinian mândru și statornic vrea să-și părăsească pământul, chiar dacă acest pământ este sub ocupație sau bombardat, greșește în înțelegerea naturii poporului palestinian. 

Şi preşedintele turc intră la masa negocierilor şi a discutat la telefon cu liderul Hamas. Erdogan propune crearea unui stat palestinian independent, cu capitala la Ierusalim.

Mitingurile de solidaritate cu palestinienii continuă în toată lumea. La Washington, într-un parc naţional, mii de oameni au strigat. Eliberaţi Palestina.

Acelaşi mesaj s-a auzit şi pe străzile din Spania, în Madrid sau Barcelona. 

Protestatari: Ce se întâmplă acum s-a întâmplat acum zece ani. Și se va întâmpla din nou peste zece ani.

- Sunt îngrozită. Sunt mamă și pot simți durerea acelor copii. 

 În Franţa manifestaţiile pro palestiniene sunt interzise de aproape o săptămână. Cu toate astea, mii de oameni s-au adunat astăzi la Paris pentru a-şi arăta susţinerea faţă de populaţia din Fâşia Gaza. 

Papa Francisc deplânge "situaţia umanitară gravă" din Gaza şi cheamă credincişi vineri, 27 octombrie, la o zi de "post, rugăciune şi penitenţă", pentru a implora pacea în lume.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » Urmările atacului israelian de la Al-Aqsa: Sute de cadavre întinse pe drum, înfăşurate în cearşafuri albe. Mulţi oameni au rămas captivi în ruine