Antena Meniu Search
x

Ursula von der Leyen avertizează: "Războiul creat de Kremlin ameninţă securitatea alimentară în întreaga lume"

"Agresiunea" preşedintelui rus Vladimir Putin împotriva Ucrainei are consecinţe dincolo de Europa, a declarat, marţi, preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, citată de CNN.

de Redactia Observator

la 23.03.2022, 08:28

Ursula von der Leyen avertizează: "Războiul creat de Kremlin ameninţă securitatea alimentară în întreaga lume"
Ursula von der Leyen avertizează: "Războiul creat de Kremlin ameninţă securitatea alimentară în întreaga lume" - Profimedia

"Deoarece nevoile umanitare sunt deja la cote maxime, războiul creat de Kremlin ameninţă securitatea alimentară în întreaga lume", a declarat Von der Leyen, la Forumul Umanitar Europea.

Von der Leyen a precizat că Uniunea Europeană va contribui cu 2,5 miliarde de euro pentru a aborda penuria mondială de alimente.

"UE, cel mai mare donator umanitar din lume, îşi intensifică sprijinul cu 2,5 miliarde de euro până în 2024 pentru a ajuta regiunile cele mai afectate de insecuritatea alimentară şi măsuri speciale pentru a creşte producţia europeană de alimente”, a mai spus Von der Leyen.

De teama unei crize alimentare, fermierii l-au cerut pe ministrul Agriculturii în CSAT

Pe acelaşi subiect

De teama unei posibile crize alimentare generată de războiul din Ucraina, fermierii îl vor pe ministrul Agriculturii în Consiliul Suprem de Apărare al Ţării.

„Securitatea alimentară a României este și va rămâne esențială în actualul context internațional”, spun fermierii care vor un acord politic al partidelor parlamentare pentru modificarea legii privind organizarea şi funcţionarea Consiliului Suprem de Apărare a Ţării.

„Din cauza războiului din Ucraina, pe fondul unui context internațional care va rămâne complicat mulți ani de acum înainte, și din perspectiva funcționării piețelor regionale și globale agroalimentare, membrii AFF consideră că este necesară o inițiativă legislativă pentru modificarea articolului nr. 5, aliniatul 3, din legea menționată, mai precis introducerea ministrului Agriculturii în componența CSAT”, scrie în documentul semnat de fermieri.

Documentul a fost trimis și președintelui României, Klaus Iohannis.

Conform legii, din CSAT fac parte președintele României, prim-ministrul, ministrul Apărării, ministrul de Interne, ministrul de Externe, ministrul Justiţiei, ministrul Industriei, ministrul de Finanţe, directorul Serviciului Român de Informaţii, directorul Serviciului de Informaţii Externe, şeful Statului Major General şi consilierul prezidențial pentru securitate naţională.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Ursula von der Leyen avertizează: "Războiul creat de Kremlin ameninţă securitatea alimentară în întreaga lume"