Antena Meniu Search
x
LIVE

Ursula Von der Leyen propune o plafonare temporară a preţului la gaz în UE: Sabotarea Nord Stream au arătat cât de vulnerabilă este infrastructura energetică

Uniunea Europeană ar trebui să introducă o plafonare temporară a preţului la gazele naturale până când va putea fi adoptat un nou index al preţurilor, a declarat miercuri, în Parlamentul European, preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, scrie Agerpres.

De Redactia Observator la 05.10.2022, 11:32
Ursula Von der Leyen propune o plafonare temporară a preţului la gaz în UE: "O soluție temporară"
Ursula Von der Leyen propune o plafonare temporară a preţului la gaz în UE: "O soluție temporară" - Shutterstock

"Introducerea unei plafonări generale a preţului la gaz este o soluţie temporară până când vom dezvolta un nou index al preţurilor în UE care să asigure o mai bună funcţionare a pieţei, iar Comisia a început să lucreze deja la asta", a spus ea.

Von der Leyen a mai afirmat că va explica într-o scrisoare adresată liderilor din UE, care se reunesc de joi la Praga, faptul că UE ar trebui să introducă un sistem comun de achiziţie a energiei.

Şefa CE a atras atenţia totodată că ţările din UE trebuie să îşi intensifice protecţia infrastructurii esenţiale, prin realizarea de teste de stres şi prin supravegherea prin satelit pentru a detecta potenţiale ameninţări.

"Actele de sabotaj împotriva conductelor Nord Stream au arătat cât de vulnerabilă este infrastructura noastră energetică. Este în interesul tuturor europenilor ca această infrastructură esenţială să fie mai bine protejată", a declarat ea în discursul din PE. 

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Ursula Von der Leyen propune o plafonare temporară a preţului la gaz în UE: Sabotarea Nord Stream au arătat cât de vulnerabilă este infrastructura energetică