Antena Meniu Search
x

VA FI RĂZBOI! Rusia dezlănţuie IADUL asupra Siriei! De peste 25 de ani nu s-a mai văzut o aşa desfăşurare de forţe

Rusia îşi mobilizează întreaga flotă de război din Marea Nordului, cu nave de război purtătoare de bombardiere care se îndreaptă spre Mediterană, pregătind un asalt decisiv asupra oraşului sirian Alep, aflat sub asediu.

Rusia îşi mobilizează întreaga flotă de război din Marea Nordului, cu nave de război purtătoare de bombardiere care se îndreaptă spre Mediterană, pregătind un asalt decisiv asupra oraşului sirian Alep, aflat sub asediu.

Informaţia este publicată de agenţia Reuters, care citează sub anonimat un diplomat NATO de rang înalt, care prognozează că atacul ar urma să aibă loc în următoarele două săptămâni, informează Digi24.

Flota militară rusă a trecut miercuri de-a lungul coastelor norvegiene pe lângă oraşul Bergen, a anunţat diplomatul, în vreme ce presa rusă a scris că traseul cuprinde Canalul Mânecii, iar prin Gibraltar este asigurată intrarea în Marea Mediterană, ţinta finală fiind ţărmul sirian.

“Rusia îşi mută întreaga flotă din Marea Nordului şi cea mai mare parte din flota pe care o are în Marea Baltică. Este cea mai mare mobilizare de forţe de luptă de suprafaţă de la finalul Războiului Rece”, a declarat diplomatul NATO.

“Acestea nu sunt exerciţii. Vom vedea în următoarele două săptămâni escaladând atacurile aeriene asupra Alepului, ca parte a strategiei pe care a adoptat-o Rusia, de a declara victoria în zonă”, a mai arătat sursa citată.

Pe de altă parte, în aceste zile, presa norvegiană a publicat imagini cu navele de război ruseşti şi citează serviciul norvegian de informaţii militare care spune că forţele militare mobilizate de Rusia vor avea un rol în bătălia decisivă asupra Alepului.

Rusia, care îl susţine pe preşedintele sirian Bashar al-Assad printr-o campanie aeriană care atacă rebelii comasaţi în partea estică a Alepului, a anunţat că atacul pe care îl pregăteşte are ca ţinte militanţii Statului Islamic din Siria.

Diplomatul NATO este de părere că strategia ruşilor este de a-i anihila pe cei 8.000 de rebeli din Alep, singurul mare oraş sirian aflat în mâinile opoziţiei .

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri externe » VA FI RĂZBOI! Rusia dezlănţuie IADUL asupra Siriei! De peste 25 de ani nu s-a mai văzut o aşa desfăşurare de forţe