Antena Meniu Search
x

"Va trebui să fim foarte precauți". Olaf Scholz anunță consecinţe în cazul în care China trimite arme în Rusia

Cancelarul german Olaf Scholz spune că vor fi “consecinţe” în cazul în care China trimite arme în Rusia pentru războiul Moscovei în Ucraina, dar este destul de optimist că Beijingul se va abţine de la a face acest lucru, relatează AP.

de Redactia Observator

la 06.03.2023, 08:34

"Va trebui să fim foarte precauți". Olaf Scholz anunță consecinţe în cazul în care China trimite arme în Rusia - Profimedia

Scholz a făcut declaraţia în timpul unui interviu la CNN difuzat duminică, la două zile după ce cancelarul l-a întâlnit pe preşedintele american Joe Biden la Washington. Oficiali americani au avertizat recent că China ar putea să înceapă să furnizeze arme şi muniţie Moscovei. 

Olaf Scholz: Va trebui să urmărim situaţia şi să fim foarte, foarte precauţi

Înaintea deplasării sale, Scholz i-a cerut Beijingului să se abţină de la a trimite arme şi să îşi folosească influenţa pentru a presa Rusia să îşi retragă trupele din Ucraina

Întrebat la CNN dacă îşi imaginează sancţionarea Chinei dacă această ţară ajută Rusia, Scholz a răspuns: “Cred că ar fi consecinţe, dar acum suntem într-o etapă în care spunem clar că acest lucru nu ar trebui să se întâmple şi sunt relativ optimist că vom avea succes în acest caz, însă va trebui să urmărim situaţia şi să fim foarte, foarte precauţi”.

Pe acelaşi subiect

Olaf Scholz nu a dat detalii în privinţa eventualelor consecinţe.

Von der Leyen: Nu există dovezi în ceea ce priveşte livrarea de arme de către China Rusiei

Germania este cea mai puternică economie a Europei şi China a fost în ultimii ani cel mai important partener comercial al său. În Germania, duminică, Scholz a fost întrebat după ce cabinetul său s-a întâlnit cu preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, dacă a primit dovezi concrete din partea SUA că China ia în considerare livrarea de arme şi dacă ar sprijini eventualele sancţiunii împotriva Beiijingului. “Suntem cu toţii de acord că nu trebuie să existe livrări de arme şi guvernul Chinez a spus că nu va livra arme. Asta este ceea ce cerem şi urmărim situaţia”, a spus cancelarul.

Von der Leyen a precizat că, în acest moment, nu există dovezi în ceea ce priveşte livrarea de arme de către China Rusiei. Dacă UE va sancționa China pentru că a acordat Rusiei ajutor militar „este o întrebare ipotetică la care se poate răspunde doar dacă ar deveni realitate și realitate”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » "Va trebui să fim foarte precauți". Olaf Scholz anunță consecinţe în cazul în care China trimite arme în Rusia