Antena Meniu Search
x

Tot mai mulți români aleg să-și petreacă vacanța în Egipt. La intrarea în țară, turiștii trebuie să prezinte un test COVID negativ

Sunt puţini sunt cei care se încumetă să plece într-o vacanţă peste hotare în această perioadă, dar cei mai mulţi aleg Egiptul. Turiştii sunt convinşi că măsurile de siguranţă luate în resorturi şi numărul mic de cazuri la nivelul întregii ţări fac din Egipt o destinaţie sigură din punct de vedere medical.

de Redactia Observator

la 06.11.2020, 17:50

Vezi și
  • Tot mai mulți români își cumpără vacanțe în Egipt.
  • Totuşi, cei care vor să călătorească acolo trebuie să prezinte un test negativ la intrarea în ţară.
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1.

Istoria fabuloasă şi peisajele unice ale Egiptului îi conving pe toţi mai mulţi români să îşi cumpere bilete pentru zboruri cu destinaţia Cairo. Odată ajunşi acolo, descoperă o oază de bucurie în mijlocul pandemiei.

Ghid turistic: "Iubim România, ştim din trecut despre Hagi, Nadia Comăneci şi Simona Halep".

Nume mari din istoria sportului românesc capătă însă o rezonanţă aparte atunci când sunt rostite în celebra Vale a Regilor.

Ghid turistic: "Doamnelor şi domnilor, bine aţi venit la mormântul lui Ramses al IV-lea!"

Pe lista de obiective apar şi Sfinxul, Marea Piramidă a lui Keops sau Templul Karnak.

În Egipt, numărul cazurilor zilnice de Covid-19 este de 50 de ori mai mic decât în ţara noastră. Totuşi, cei care vor să călătorească acolo trebuie să prezinte un test negativ la intrarea în ţară.

Turistă: "Părțile bune sunt faptul că poți sta în hotel, totul este ok, mergi în vizite, vezi orice cu ghid, polițistul e cu tine în mașină orice ar fi. Părțile rele sunt că atunci cand ieși din bazar, totul se schimbă, oamenii din bazar devin puțin agresivi".

Cu toate acestea, Egiptul este o destinaţie căutată de cei pasionaţi de istorie şi cultură. Sau de senzaţii tari.

Reporter: "Ce ți-a plăcut cel mai mult?"

Turistă: "M-a impresioant foarte mult safariul, cred că a fost cea mai frumoasă experiență și snorkeling-ul, adică să înoți tu cu peștii și să vezi culori de corali."

Corina Martin: "Este una dintre destinațiile cele mai solicitate întrucât în acest moment toate informațiile arată că Egiptul este o destinație sigură, ca și Turcia, de exemplu."

Un pachet turistic în Egipt pleacă de la 450 de euro şi poate ajunge până la 650 de euro. În tarif este inclus transportul cu avionul, transfer şi cazare la hoteluri de 4 sau 5 stele în regim all inclusive. Trebuie să ştiţi însă că Egiptul este o ţară riscantă, iar turiştii nu au voie să iasă din resorturi fără a fi însoţiţi.

Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa [email protected].

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Tot mai mulți români aleg să-și petreacă vacanța în Egipt. La intrarea în țară, turiștii trebuie să prezinte un test COVID negativ