Antena Meniu Search
x

Regele Charles ignoră dorința mamei sale. Camilla va avea titulatura de "regină" și nu "regină consoartă" - presa britanică

Regele Charles al III-lea ignoră dorința mamei sale și îi oferă titlul de regină soției sale, Camilla. Se înțelege că această schimbare va avea loc după încoronarea regelui Charles în luna mai.

de Redactia Observator

la 26.02.2023, 17:07

Regele Charles și regina consoartă Camilla
Regele Charles ignoră dorința mamei sale. Camilla va avea titulatura de "regină" și nu "regină consoartă" - presa britanică - Profimedia Images

Citând surse anonime, Daily Mail arată că soția Regelui Charles, Camilla, va renunța la titlul de consoartă pentru anumite angajamente. Noul nume al fostei ducese de Cornwall ar putea fi însă văzut ca o diversiune față de dorințele regretatei regine.

În februarie 2022, Regina Elisabeta și-a scris dorințele pentru Camillia într-o scrisoare, în care spunea: "Iar când, la împlinirea timpului, fiul meu Charles va deveni rege, știu că îi veți acorda lui și soției sale Camilla același sprijin pe care mi l-ați acordat mie; și este dorința mea sinceră ca, atunci când va veni timpul, Camilla să fie cunoscută sub numele de regina consoartă, în timp ce își va continua serviciu loial".

Dar acum se pare că ar putea exista o divergență față de această dorință exactă. Inclusiv una dintre organizațiile caritabile ale Camillei, Camera de lectură a ducesei de Cornwall, a suferit un rebranding și va fi cunoscută sub numele de Camera de lectură a reginei, transmite Mediafax.

Sursa a declarat pentru publicație: "Există o opinie în Palat că regina consoartă ar fi dificilă și ar fi mai simplu să fie cunoscută (Camilla - n.r.) doar ca regină, la momentul potrivit".

Pe acelaşi subiect

Cuplul va fi încoronat pe 6 mai, la Westminster Abbey, Londra.

Prinţul Harry, atac dur la adresa mamei vitrege: ''Camilla a fost ticăloasă''.

Atac virulent al prinţului Harry la adresa mamei sale vitrege. Fiul regelui Charles spune despre regina consoartă Camilla că este o ticăloasă, care s-a strecurat în căsătoria cu prinţesa Diana. Harry îi acuză pe membrii familiei regale că nu au încercat în niciun fel să se apropie de soţia sa, Meghan. Cu toate acestea, doreşte să se împace cu fratele şi tatăl său. 

"Ea a fost ticăloasă. A fost a treia persoană din căsnicia lor. Avea nevoie să îşi refacă imaginea" - asta crede prinţul Harry despre mama sa vitregă, regina consoartă Camilla. O acuză că a făcut tot posibilul să-şi spele imaginea, inclusiv a complotat cu presa tabloidă din Regat, oferind la schimb informaţii despre familia regală. 

Mărturisirea vine după ce în carte sa Harry a povestit că a asemănat-o pe Camilla cu mama vitregă şi rea din poveşti şi atât el cât şi William i-au cerut tatălui să nu se căsătorească cu ea. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Stiri externe » Regele Charles ignoră dorința mamei sale. Camilla va avea titulatura de "regină" și nu "regină consoartă" - presa britanică