Antena Meniu Search
x

Video Val de ipoteze după ce o "minge de foc" a luminat cerul, în Melbourne. Ce era de fapt obiectul misterios

Un obiect bizar a iluminat cerul oraşului australian Melbourne în toiul nopţii, la începutul acestei săptămâni, ridicând numeroase semne de întrebare despre originea lui. Să fie, oare, un avion, un meteorit, un OZN? Toate acestea sunt ipoteze foarte îndepărtate de explicaţia reală, în pofida imaginilor fascinante, relatează The Huffington Post.

Redactia Observator
de Redactia Observator

la 09.08.2023, 15:55

Ipoteze după apariţia "OZN-ului" - Captură video Twitter

O minge de foc a apărut în întuneric, către miezul nopţii de luni spre marţi, pe cerul capitalei statului Victoria. Acest obiect neidentificat, urmat de o lungă dâră portocalie, a fost filmat de numeroşi martori fascinaţi şi un pic îngrijoraţi.

Ipoteze după apariţia "OZN-ului"

Numeroase înregistrări video, postate pe reţele de socializare, au fost vizualizate de sute de mii de ori, relatează news.ro. Unii locuitori ai oraşului Melbourne au resimţit inclusiv un cutremur şi o explozie în tot statul, o bubuitură supersonică - adică un zgimot brusc făcut de un obiect atunci când depăşeşte bariera vitezei sunetului.

Pe acelaşi subiect

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Unii au presupus imediat că era vorba despre un meteorit sau un asteroid. Însă dâra portocalie indică faptul că este vorba despre un obiect făcut de om, din metal sau de plastic, incendiat.

Ce este de fapt "mingea de foc"

Astronomul american Jonathan McDowell a estimat, într-o postare pe X (fostul Twitter), că era vorba despre o parte a unei rachete ruseşti trimisă în spaţiu cu câteva zile mai înainte, ale cărei fragmente urmau să reintre în atmosferă în ziua respecitvă, potrivit unor estimări.

Agenţia Spaţială australiană a confirmat ulterior că era vorba despre fragmente ale unei rachete de tip Soiuz-2, lansată la 2 august de către Agenţia rusă Roscosmos cu satelitul de navigaţie GLONASS-K2 la bord. După plasarea satelitului pe orbită, racheta urma să reintre în atmosferă şi să cadă în ocean, în largul Tasmaniei, aşadar în apropiere de Melbourne.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi se par deplasate unele declaraţii ale Înaltpreasfinţitului Teodosie?

Observator » Stiri externe » Val de ipoteze după ce o "minge de foc" a luminat cerul, în Melbourne. Ce era de fapt obiectul misterios