Meniu
Search
x

Valeri Zalujnîi: Rușii continuă să avanseze pe toată linia frontului, cea mai gravă situație este pe axa Avdiivka-Pisky-Mariinka

Valeri Zalujnîi, comandantul șef al Forțelor Armate ale Ucrainei, a discutat cu Wayne Eyre, șeful Statului Major al Apărării din Canada, despre situația de pe frontul din Ucraina. Ucrainenii sunt preocupați cu privire la sistemele de rachete din Belarus staționate de-a lungul graniței cu Ucraina. Război Rusia - Ucraina, ziua 175 LIVE TEXT

De Redactia Observator la 17.08.2022, 11:50

Potrivit lui Valeri Zalujnîi, forțele ruse continuă să avanseze pe toată linia frontului iar cea mai tensionată situație este în prezent pe axa Avdiivka-Pisky-Mariinka, relatează publicația ucraineană Pravda.

”Am avut o conversație cu generalul Wayne Donald Eyre, șeful Statului Major al Apărării din Canada. Mi-am informat omologul meu despre situația din prima linie. Luptele sunt intense, dar pe deplin sub control. Este îngrijorătoare amplasarea sistemelor de rachete de-a lungul graniței de stat comună cu Republica Belarus, în special pe aerodromul Ziabrivka” a explicat Zalujnîi.

Potrivit acestuia forțele ruse continuă să avanseze pe toată linia frontului și execută până la 800 de bombardamente zilnic, folosind până la 60.000 de piese de muniție.

”Inamicul continuă să avanseze pe toată linia frontului. Inamicul efectuează în fiecare zi aproximativ 700-800 de bombardamente ale pozițiilor noastre, folosind între 40.000 și 60.000 de piese de muniție. Eforturile principale ale inamicului sunt concentrate pe împingerea trupelor noastre înapoi din regiunea Donețk. Cea mai intensă situație este acum pe axa Avdiivka-Pisky-Mariinka.”

Comandantul șef al Forțelor Armate ale Ucrainei a mai transmis că forțele sale au nevoie de instructori și antrenamente. 

”Am subliniat că rușii continuă să bombardeze orașe și sate pașnice din Ucraina. Mykolaiv, Harkov, Marganets, Nikopol, Berezneguvate sunt cele mai afectate așezări de bombardamente ostile. I-am mulțumit generalului Eyre pentru asistență, în special în pregătirea soldaților noștri. În ceea ce privește luptele grele, simțim o lipsă de echipe de instrucție, întrucât toți cei care pot deține arme și sunt capabili să lupte sunt gata de luptă.”

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Valeri Zalujnîi: Rușii continuă să avanseze pe toată linia frontului, cea mai gravă situație este pe axa Avdiivka-Pisky-Mariinka

Breaking News

Dolarul, la un nou record istoric, a ajuns la 5,1135 lei. CURS BNR 26 septembrie 2022

Dolarul, la un nou record istoric, a ajuns la 5,1135 lei. CURS BNR 26 septembrie 2022