Antena Meniu Search
x

Pentru români, insula Thassos e cel mai accesibil paradis în plină pandemie (Video)

În ultimele două zile, încă şapte români au fost confirmaţi cu coronavirus în Grecia. Trei dintre ei au fost testaţi pozitivi chiar în momentul în care au ajuns pe insula Thassos.

de Redactia Observator

la 18.07.2020, 22:18

Vezi și
  • Tot mai mulți români se duc în Thasos
  • Aglomerația lipsește cu desăvârșire, însă peisajele sunt la fel de frumoase

Mulţi turişti nu se lasă însă descurajaţi. Mai ales că odată ajunşi acolo găsesc plaje şi taverne goale. O echipă Observator a luat pulsul insulei româneşti din Marea Egee.

Pentru români insula de smarald, Thassos, e cel mai accesibil paradis. E cea mai apropiată de Grecia continentală şi se ajunge în jumătate de oră cu feribotul din golful Kavala. Dostracţia începe chiar de pe vas, pescăruşii îi însoţesc pe turişti până la destinaţie. Păsările primesc orice recomepnsă pentru spectacolul lor: pufuleţi, pâine, biscuiţi.

Dacă până aici, turiştii încă mai aveau reţineri din cauza pandemiei, odată ajunşi pe plajă orice grijă dispare.

Turistă: "Esti ferit, spre deosebire de litoralul nostru românesc, unde aglomeratia s-a simțit destul de intens. Mizând pe faptul că am venit cu autoturismul propriu, pe plajă nefiind însă aglomerat s-a păstrat distanţa socială"

Turistă: "Iniţial, le-am spus părinţilor mei să anulăm şi gata, stăm acasă, dar e ok. A fost aşa, ca o scăpare de la toată nebunia care se întâmplă în ţară"

Thassos este locul perfect pentru cupluri, dar şi pentru familiile cu copii. Intrarea în mare se face lin şi nu sunt valuri mari.

Virusul a lăsat plajele aproape goale. Sunt doar un sfert dintre turiştii care erau anul trecut în aceeaşi perioadă, spun comercianţii.

Comerciant: "Nu ştiu dacă vom supravieţui sau nu. E foarte greu să nu ştim ce se va întâmpla mâine"

Şi la taverne bate vântul.

Skis Moshidis, proprietar tavernă în Skala Potamia: "Suntem foarte atenţi şi încercăm să nu avem probleme aici cu COVID. În momentul de faţă sunt câţiva turişti. Deloc englezi, puţini, foarte puţini germani şi olandezi. Din Scandinavia, nu e nimeni. Cei mai mulţi sunt români şi bulgari"

Turiştii se bucură că împart insula în mai puţini oameni

Turistă: "Faţă de anul trecut când am fost era lumea om în om ca în Mamaia. Acum, șezlongurile sunt aşezate la distanţă şi oameni foarte puţini"

Reporter: "Cum e Thasos anul asta?

Turistă: "Destul de pustiu, dar la fel de frumos"

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Pentru români, insula Thassos e cel mai accesibil paradis în plină pandemie (Video)