Antena Meniu Search
x

Venezuela a decis să îl expulzeze pe ambasadorul UE și îi dă 72 de ore să părăsească ţara

Adunarea Națională a Venezuelei a cerut guvernului expulzarea ambasadorului Uniunii Europene la Caracas, ca răspuns la noile sancțiuni ale UE împotriva a 19 oficiali venezueleni, iar cererea a fost aprobată.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 24.02.2021, 18:19

Ambasadorul UE în Venezuela are 72 de ore să părăsească ţara - Abaca Press / AA/ABACA via Hepta

Venezuela a expulzat din ţară ambasadorul UE

Ambasadorului UE în Venezuela, Isabel Brilhante Pedrosa, i s-au acordat 72 de ore să părăsească ţara.

Cererea, aprobată de deputați, solicită, de asemenea, revizuirea acordului privind prezența UE la Caracas, scrie france24.com

"Votez cu ambele mâini pentru ca reprezentantul Uniunii Europene să fie declarat persona non grata", a declarat președintele Adunării, Jorge Rodriguez, înainte de a solicita votul.

Guvernul venezuelean a declarat că ministrul de externe Jorge Arreaza se va întâlni miercuri cu Brilhante Pedrosa, alături de ambasadori și reprezentanți diplomatici din Franța, Germania, Spania și Olanda.

Miniștrii de externe ai UE au convenit luni să sancționeze 19 oficiali venezueleni pentru „subminarea democrației” și abuzurile drepturilor omului.

UE a extins lista oficialor sancţionaţi după ce a respins alegerile legislative din decembrie care l-au văzut pe Maduro câștigând controlul total al parlamentului după boicotarea opoziției.

Rezultatele alegerilor nu au fost recunoscute de UE, Statele Unite și nici câteva țări din America Latină.

Printre oficialii nou sancționați se numără doi membri ai Adunării Naționale, guvernatorul statului Zulia, comandantul forțelor armate și trei membri ai Consiliului Electoral, inclusiv președintele acestuia.

Pe 29 iulie, după o rundă anterioară de sancțiuni europene, Maduro a mai declarat-o pe Brilhante Pedrosa persona non grata și i-a acordat 72 de ore pentru a părăsi țara. Totuşi, după expirarea termenului, guvernul a dat înapoi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că lucraţi sub calificarea dumneavoastră la locul de muncă?

Observator » Stiri externe » Venezuela a decis să îl expulzeze pe ambasadorul UE și îi dă 72 de ore să părăsească ţara