Meniu
Search
x

Video Verdict în procesul lui Kyle Rittenhouse. Adolescentul care a ucis 2 persoane în timpul protestelor din Kenosha, găsit nevinovat de jurații americani

Verdict în cazul Kyle Rittenhouse. Adolescentul înarmat din Illinois care a ucis două persoane și a rănit o alta în timpul violențelor din Kenosha, Wisconsin, vara trecută, a fost achitat pentru toate cele cinci capete de acuzare.

De Redactia Observator la 19.11.2021, 20:26

LIVE VIDEO: Verdict în procesul lui Kyle Rittenhouse:

Pe 25 august 2020, în timpul revoltelor anti-rasism din Kenosha, Wisconsin, ca urmare a împușcării lui Jacob Blake, Kyle Rittenhouse, un adolescent de 17 ani din Antioch, Illinois, a omorât doi protestatari și a rănit un altul. Era înarmat cu o armă semiautomată Smith & Wesson M&P15, în timp ce unul dintre cei răniți de el deținea un pistol. Rittenhouse a susținut mereu că se afla în Kenosha pentru a proteja o reprezentanță auto de vandalism, pentru a stinge incendii și pentru a-i ajuta medical pe cei răniți în timpul protestelor. Imediat după tragedie, Kyle Rittenhouse a fost filmat în timp ce mergea cu mâinile sus și arma la piept către forțele de ordine ce soseau la fața locului.

Atenție, imaginile au impact emoțional (speța Kyle Rittenhouse):

De ce a fost acuzat Kyle Rittenhouse

Contex: Kyle Rittenhouse, tânărul de 17 ani din Illinois care a împușcat mortal doi oameni și a rănit un altul, în timpul protestelor din Kenosha, Wisconsin, din luna august a anului trecut, era judecat pentru omucidere.

Acum în vârstă de 18 ani, Kyle Rittenhouse era urmărit pentru pentru cinci capete de acuzare - între care crimă cu premeditare, cel mai grav, pasibil la închisoarea pe viaţă. Acuzaţiile formulate împotriva lui Rittenhouse au fost prezentate detaliat într-o plângere penală publicată la sfârșitul lui august 2020 de grefa tribunalelor din comitatul Kenosha.

Cazul Jacob Blake, după tragedia în care a fost implicat George Floyd

Un val de manifestaţii a izbucnit la Kenosha anul trecut după ce un tânăr afroamerican, Jacob Blake, în vârstă de 29 de ani, a fost împuşcat în spate de șapte ori de către un poliţist alb. Tensiunile erau deja la cote înalte după moartea lui George Floyd - un caz emblematic în care justiția din SUA s-a pronunțat deja.

Atenție, imaginile au impact emoțional (speța George Floyd):

Tânărul afroamerican Jacob Blake, grav rănit într-un incident grav implicând poliţia, care a relansat protestele antirasiste în Statele Unite, avea un cuţit în maşină, anunțau autorităţile din Wisconsin pe 27 august 2020. Departamentul Justiţiei al acestui stat din nordul Statelor Unite anunțase, la momentul respectiv, într-un comunicat, că poliţia a fost trimisă la faţa locului, în oraşul Kenosha, în urma unui apel telefonic al unei femei care anunţa că "prietenul" său se afla la ea acasă şi că "nu trebuia" să se afle acolo.

Agenţii, odată ajunşi la faţa locului, se arată în comunicat, au "încercat să-l aresteze", dar "fără succes", pe Jacob Blake, cu ajutorul unui taser. Tânărul, în vârstă de 29 de ani, i-a ameninţat pe poliţişti că "se află în posesia unui cuţit", au transmis autoritățile locale. Anchetatorii au găsit un cuţit pe podeaua vehiculului, în care nu se afla nicio altă armă, precizează oficialii americani, dezvăluind și numele poliţistului care a l-a împuşcat de şapte ori în spate pe tânărul afroamerican - Rusten Sheske.

Atenție, imaginile au impact emoțional (speța Jacob Blake):

Au urmat protestele din Kenosha

În semn de solidaritate, mai mulţi jucători de baschet, în frunte cu cei de la echipa vecină din Milwaukee, deciseseră să boicoteze meciurile, obligând NBA să amâne trei mediuri din play-off prevăzute în acea perioadă. "Cerem schimbarea. Ne-am săturat", a scris pe Twitter superstarul de la Los Angeles Lakers, LeBron James. 

Reflecţia unei furii tot mai mari, marşuri au degenerat în fiecare noapte în violenţe la Kenosha, unde au avut loc ciocniri între protestatari şi forţe de ordine, dar şi numeroase distrugeri. În pofida unei interdicţii de circulaţie pe timpul nopţii, desfăşurării a 250 de militari din cadrul Grăzii Naţionale şi unor apeluri la calm lansate de familia lui Jacob Blake, acest scenariu s-a repetat.

Imagini din timpul protestelor din Kenosha, august 2020 (speța Kyle Rittenhouse):

Într-una din acele nopți de proteste, pe fondul haosului și a spiritelor încinse, Kyle Rittenhouse i-a împușcat mortal pe cei doi protestatari și a rănit un altul. Avocații au invocat legitima apărare, acuzarea a insistat pe capete de acuzare grave. 

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Verdict în procesul lui Kyle Rittenhouse. Adolescentul care a ucis 2 persoane în timpul protestelor din Kenosha, găsit nevinovat de jurații americani