Antena Meniu Search
x

VIDEO&FOTO Nu se întâmplă doar în România! Vestul Europei a fost răpus de ninsoare şi viscol

Două reprize de ninsori abundente şi temperaturi foarte scăzute în mai puţin de o săptămână au răpus România, sute de maşini fiind blocate pe şosele şi mii de case izolate. Am crezut atunci că doar la noi e posibil aşa ceva, dar iată că vestul Europei e şi el răpus de ninsoare şi viscol.

Mai puţini obişnuiţi cu astfel de manifestări meteorologice, englezii par cei mai panicaţi de zăpada căzută în ultimele zile asupra Insulei. O spun chiar în titlurile ziarelor. "Haosul a explodat pe şosele, după vremea rea din UK", titrează The Sun, în vreme ce Mail Online scrie: "Drumuri blocate şi haos".

Mult mai redusă cantitativ decât la noi, zăpada căzută asupra Marii Britanii a provocat multe blocaje pe autostrăzi, accidente, dar şi căderi ale reţelelor de electricitate.

În Germania, au fost de asemenea probleme cu traficul, din cauza ninsorii, un tir răsturnându-se şi având loc mai multe blocaje. 

În Franţa, aproape 200 de pasageri ai unui tren de viteză care mergea de la Bruxelles spre Paris au petrecut noaptea pe câmp, în nordul ţării, în vreme ce opt departamente din nord-est au primit cod portocaliu de zăpadă. Tot acolo sunt 170.000 de locuinţe fără curent electric de mai bine de 24 de ore.

Un chiparos smuls din pământ de vânt a ucis o femeie în centrul Franţei, iar în suburbiile Parisului mai multe linii de tren au fost blocate şi cursele anulate, din cauza căderii unor copaci.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » VIDEO&FOTO Nu se întâmplă doar în România! Vestul Europei a fost răpus de ninsoare şi viscol