Antena Meniu Search
x

Visul american se destramă pentru români. Donald Trump vrea desfiinţarea Loteriei Vizelor

În primul său discurs despre Starea Naţiunii, Donald Trump a propus desfiinţarea Loteriei Vizelor, program prin care zeci de mii de români s-au stabilit în SUA.

Vezi și

În primul său discurs despre Starea Naţiunii, Donald Trump a propus desfiinţarea Loteriei Vizelor, program prin care zeci de mii de români s-au stabilit în ţara tuturor posibilităţilor. Pe un ton care a amintit de promisiunile anti-imigraţie din campania electorală, preşedintele Statelor Unite a vorbit despre o ţară împovărată de imigranţi.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Aceste cuvinte le-au dat fiori reci multor români care vor să trăiască visul american. În fiecare an, prin Loteria Vizelor, 50.000 de oameni pot obţine permis de şedere în Statele Unite și să beneficieze de toate drepturile unui cetățean american. 

Pentru 2018, prin Loteria Vizelor au fost selectati 516 români care vor primi viză permanentă. În New York, Queens este cartierul unde locuiesc cei mai mulţi români stabiliti aici, în jur de 70.000.  

Până acum, aproximativ 25 de mii de români au ajuns pe tărâmul făgăduinţei prin programul Loteria Vizelor. 

În primul său discurs asupra Stării Naţiunii, Donald Trump şi-a asumat meritele pentru crearea a milioane de locuri de muncă şi pentru o rată minimă a şomajului. 

Apoi, anunţul că închisoarea de la Guantanamo rămâne deschisă a fost primit cu aplauze de republicani.

La final, de la tribuna Congresului american, cel mai bogat preşedinte al SUA a făcut apel la unitate.

Discursul a fost o probă de foc şi pentru cuplul prezidenţial american. Melania Trump şi-a făcut apariţia singură, în Congres, pentru prima dată după izbucnirea noului scandalul sexual în care este implicat preşedintele. 

Într-un costum Dior, Meania Trump a atras toate privirile când a intrat în sală. Ţinuta aleasă a transmis un dublu mesaj. Albul vine în contrast cu negrul ales de victimele abuzurilor sexuale. Aceasta este şi culoarea sufragetelor, mișcare de emancipare de la începutul secoului trecut, al cărei scop a fost obținerea drepturilor politice pentru femei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Visul american se destramă pentru români. Donald Trump vrea desfiinţarea Loteriei Vizelor