Antena Meniu Search
x

Video Vladimir Putin a anunţat că va candida la alegerile prezidenţiale din 2024, după ce "mulţi oameni i-au cerut să continue ca şef de stat"

Preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat vineri că va candida la preşedinţie la scrutinul prezidenţial din 2024, relatează agenţia rusă TASS, potrivit Agerpres.

de Redactia Observator

la 08.12.2023, 21:29

Vezi și

El a făcut anunţul după ce i-a decorat la Kremlin pe soldaţii care au luptat în Ucraina cu cea mai înaltă distincţie militară, erou al Stelei de Aur a Rusiei, potrivit sursei citate. Potrivit agenţiei Ria Novosti, citată de AFP, el i-ar fi spus acest lucru lui Artiom Joga, un combatant rus în Ucraina.

Anterior, purtătorul său de cuvânt a anunţat că "mulţi oameni" îi cer preşedintelui Vladimir Putin să candideze pentru un nou mandat de şase ani în luna martie a anului viitor şi că Putin îşi va anunţa decizia "atunci când va considera potrivit".

Comisia electorală centrală din Rusia a anunţat vineri că alegerile se vor organiza, în premieră, într-o perioadă de trei zile, respectiv 15-17 martie.

Peskov: Mulţi oameni i-au cerut să candideze

Pe acelaşi subiect

În condiţiile în care politicianul de opoziţie Aleksei Navalnîi se află într-o colonie penitenciară şi alţi opozanţi au plecat peste hotare din cauza represiunii susţinute, Putin nu se confruntă cu o concurenţă politică serioasă la nivel intern în cursa prezidenţială.

Când a fost întrebat vineri despre rezultatul unui sondaj efectuat de un institut de stat în care 70% dintre respondenţi au afirmat că Putin ar trebui sa candideze pentru un nou mandat, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dimitri Peskov, a declarat: "Putin îşi va anunţa decizia când va considera potrivit şi eficient. Va fi în întregime decizia sa. Putin s-a bazat întotdeauna pe sprijinul oamenilor în activitatea sa. Principalul său interes este să amelioreze bunăstarea şi standardele de viaţă ale poporului nostru".

Peskov a mai spus că "foarte mulţi oameni îi cer lui Putin să candideze şi să continue ca şef de stat. Este un lucru demn de remarcat".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Stiri externe » Vladimir Putin a anunţat că va candida la alegerile prezidenţiale din 2024, după ce "mulţi oameni i-au cerut să continue ca şef de stat"