Antena Meniu Search
x

Video Vladimir Putin, contestat chiar la Moscova. Un politician rus cere schimbarea regimului: "Trebuie să alegem pe altcineva"

Putin a lansat al şaselea atac în tot atâtea zile asupra Kievului. Pe front, miliţiile anti-Kremlin au continuat atacul în regiunile ruseşti de la graniţă. Iar un politician de la Moscova a cerut schimbarea preşedintelui. China rămâne însă alături de liderul rus şi face apel ca nimeni să nu mai trimită arme Ucrainei. 

de Redactia Observator

la 02.06.2023, 22:26

Vezi și

Peste noapte, 15 rachete de croazieră şi 21 de drone au fost lansate asupra Kievului, dar au fost interceptate. Resturile lor au distrus, însă, clădiri şi maşini. Locuitorii capitalei au scăpat după ce s-au adăpostit la metrou. Pe reţelele de socializare, s-a viralizat o poză cu o pisică morocănoasă. Aşa se simt ucrainenii după lovituri, este explicaţia. În alte oraşe, lucrurile au stat mai grav. 

Mai multe explozii au avut loc în Berdiansk, un port ucrainean ocupat de ruşi. Iar peste graniţă, miliţiile anti-Putin au atacat din nou regiunea Belgorod. Guvernatorul rus a ordonat evacuarea, dar coloanele cu oameni au nimerit în mijlocul luptelor. 

Două femei au murit în Belgorod, dar militanţii anti-Kremlin spun că armata rusă a bombardat maşina în care călătoreau.

Vladimir Putin e contestat chiar şi la Moscova

Boris Nadezhdin, politician rus: Sub regimul politic actual, nu avem nicio şansă să revenim în Europa. Va trebui pur şi simplu să alegem alte autorităţi să conducă ţara. La anul, avem alegeri prezidenţiale. Trebuie să alegem pe altcineva, nu pe Putin. 

Pe plan extern, lui Putin îi merge mai bine. Trimisul special al Chinei în Europa a găsit soluţia pentru a opri războiul. 

Li Hui, trimisul Chinei în Ucraina: Dacă vrem să salvăm vieţi și să avem pace, este important să încetăm să mai trimitem arme pe câmpul de luptă, altfel tensiunile vor crește.

Zelenski a renunţat la aderarea la NATO cât timp ţara lui e în război, dar a mulţumit României pentru susţinere

Volodimir Zelenski, preşedintele Ucrainei: În primul rând, România ajută deja Ucraina. Eu sunt recunoscător, la fel cum sunt recunoscători și băieții și fetele noastre care sunt pe front. 

Şi Moldova mulţumeşte României pentru sprijin. Şeful Parlamentului spune că Rusia şi-a schimbat tactica în privinţa ţării sale. 

Igor Grosu, preşedinte parlament Republicii Moldova: Rusia modifică strategia tactica, cumpără alte partide. Ivan Ceban, actualul primar al Chişinăului, l-au poziţionat drept pro-european. Era un românofob, nu recunoştea că limba e română. De la un timp încoace a primit instrucţiuni să spună că e română. 

Autorităţile moldovene spun că România a ajutat cu pregătirea militarilor, dar şi pe partea de luptă împotriva atacurilor cibernetice. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Vladimir Putin, contestat chiar la Moscova. Un politician rus cere schimbarea regimului: "Trebuie să alegem pe altcineva"