Antena Meniu Search
x

Foto Volodimir Zelenski a vizitat brigăzile ucrainene care atacă lângă Bahmut, la doar câțiva kilometri de tranșeele rușilor

Război în Ucraina. Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski s-a deplasat marţi pe linia frontului, lângă Bahmut, în estul Ucrainei, a anunţat preşedinţia ucraineană, informează AFP.

de Redactia Observator

la 05.09.2023, 16:49

președintele Ucrainei Volodimir Zelenski în vizită pe front 4 septembrie 2023
Volodimir Zelenski a vizitat brigăzile ucrainene care atacă lângă Bahmut, la doar câțiva kilometri de tranșeele rușilor - Profimedia Images

"Volodimir Zelenski a întreprins o vizită la brigăzile care efectuează acţiuni ofensive în zona Bahmut", a declarat preşedinţia într-un comunicat. În imaginile difuzate de preşedinţia ucraineană, Zelenski poate fi văzut într-o încăpere, examinând hărţi geografice, în compania comandantului forţelor terestre ucrainene, Oleksandr Sîrskîi, şi a mai multor alţi militari.

Zelenski a ascultat "rapoartele" ofiţerilor asupra situaţiei în zonele lor de responsabilitate şi a discutat despre "nevoile" lor, în special în termeni de muniţii pentru artilerie sau pentru apărarea antiaeriană. Au fost de asemenea evocate mijloacele de război electronic şi vehiculele pentru evacuarea răniţilor, potrivit comunicatului.

Orașul Bahmut, distrus de bombardamente

Oraş cu 70.000 de locuitori înainte de invazia rusă declanşată în februarie 2022, Bahmut a fost distrus de lunile de luptă crâncene, înainte de a fi ocupat de ruşi, în luna mai.

De atunci, ucrainenii lansează atacuri asupra flancurilor sale şi afirmă că au eliberat 47 de kilometri pătraţi în apropiere de această localitate, de la începutul amplei lor contraofensive care a debutat în iunie.

Luni, Zelenski a anunţat că a vizitat regiunea Doneţk unde se află Bahmut. Zelenski a postat pe reţelele sociale o înregistrare video în care el putea fi văzut discutând cu soldaţi. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » Volodimir Zelenski a vizitat brigăzile ucrainene care atacă lângă Bahmut, la doar câțiva kilometri de tranșeele rușilor