Antena Meniu Search
x

Volodimir Zelenski l-a invitat pe Joe Biden la Kiev. Preşedintele SUA a promis un răspuns "rapid şi hotărât" în cazul unui atac al Rusiei

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, l-a invitat duminică pe omologul său american, Joe Biden, la Kiev pentru a arăta sprijinul Washingtonului în faţa riscului unei invazii ruse, scrie AFP.

de Redactia Observator

la 14.02.2022, 07:34

Volodimir Zelenski l-a invitat pe Joe Biden la Kiev. Preşedintele SUA a promis un răspuns "rapid şi hotărât" în cazul unui atac al Rusiei
Volodimir Zelenski l-a invitat pe Joe Biden la Kiev. Preşedintele SUA a promis un răspuns "rapid şi hotărât" în cazul unui atac al Rusiei - Profimedia Images

"Sunt convins că vizita dumneavoastră la Kiev în următoarele zile (...) ar fi un semnal puternic şi ar contribui la stabilizarea situaţiei", a transmis preşedinţia ucraineană, citând o declaraţie făcută duminică de Volodimir Zelenski liderului de la Casa Albă, în cursul unei convorbiri telefonice a celor doi şefi de stat, scrie Agerpres.

Washingtonul nu a făcut nicio referire la această invitaţie în raportul asupra conversaţiei telefonice de aproximativ 50 de minute dintre cei doi preşedinţi.

Joe Biden şi Volodimir Zelenski au convenit să continue "diplomaţia" şi "descurajarea" în faţa Rusiei, a informat Casa Albă.

"Cei doi lideri au convenit asupra importanţei de a continua diplomaţia şi descurajarea ca răspuns la întărirea prezenţei militare ruseşti la frontierele Ucrainei", potrivit raportului executivului american.

Pe acelaşi subiect

În cursul discuţiei telefonice, Joe Biden a promis din nou un răspuns "rapid şi hotărât" al Statelor Unite, în coordonare cu aliaţii săi, în cazul unui atac al Rusiei şi a reafirmat sprijinul său pentru "suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei". 

Consecințele unei invazii a Rusiei în Ucraina

O invazie în Ucraina ar avea costuri economice severe care vor fi impuse rapid. Este avertismentul lui Joe Biden pentru Vladimir Putin. Cei au vorbit o oră la telefon, dar nu au ajuns la o soluţie pentru a detensiona situaţia de la graniţele Ucrainei. Până atunci, Europa evaluează ce preţ va plăti la rândul ei în caz de război.

Pe termen lung, preţul gazului ar putea creşte şi mai mult. Întrebat de un jurnalist dacă ţara pe care o reprezintă se teme de sancţiunile cu care este ameninţată de Occident, ambasadorul Rusiei in Suedia a răspuns că pe oficiali îi doare în cot de sancţiuni.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Volodimir Zelenski l-a invitat pe Joe Biden la Kiev. Preşedintele SUA a promis un răspuns "rapid şi hotărât" în cazul unui atac al Rusiei