Antena Meniu Search
x

Volodimir Zelenski vrea să negocieze încetarea războiului doar cu Vladimir Putin: El decide totul

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat, luni, că președintele Vladimir Putin este singurul oficial rus cu care este dispus să negocieze sfârșitul războiului, potrivit The Guardian

de Redactia Observator

la 24.05.2022, 12:15

Volodimir Zelenski vrea să negocieze încetarea războiului doar cu Vladimir Putin
Volodimir Zelenski vrea să negocieze încetarea războiului doar cu Vladimir Putin - Getty Images

„Președintele Federației Ruse decide totul. Nu pot accepta niciun fel de întâlnire cu nimeni care vine din Federația Rusă, în afară de președinte”, a declarat Zelenski, într-o înregistrare video la Forumul Economic Mondial de la Davos. "Și numai în cazul în care se negociază oprirea războiului. Nu există alte motive pentru nicio altfel de întâlnire”.

Totodată, preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a cerut la Davos mai multe arme pentru ţara sa, sancţiuni maxime împotriva Moscovei, precum şi suspendarea completă a comerţului cu Rusia, care a declanşat o invazie în Ucraina cu trei luni în urmă, relatează AFP şi EFE.

"Dacă am fi primit 100% din ceea ce aveam nevoie în februarie, rezultatul ar fi fost zeci de mii de vieţi salvate. De aceea, Ucraina are nevoie de toate armele pe care le cere, nu doar de cele care au fost furnizate. Acesta este motivul pentru care Ucraina are nevoie de finanţare", a explicat el.

Chiar dacă a apreciat ajutorul internaţional pe care Ucraina l-a primit până în prezent, preşedintele ucrainean consideră că încă nu este suficient. În Ucraina 'nu mai există oraşe paşnice, ci ruine, în loc de turism, avem bombe şi rachete, acesta este rezultatul dacă continuăm ca până acum', a avertizat el, în faţa unei audienţe compuse exclusiv din lideri politici şi de afaceri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Volodimir Zelenski vrea să negocieze încetarea războiului doar cu Vladimir Putin: El decide totul