Antena Meniu Search
x

„Vom fi din nou împreună într-o zi”. Au furat banii pentru ajutorul Covid şi apoi şi-au părăsit copiii. Doi soţi din California au fugit, după o fraudă de milioane de dolari

Richard Ayvazyan și soția sa, Marietta Terabelian, au fost arestaţi la domiciliu, fiind acuzaţi de fraudă, după ce au furat banii alocaţi pentru fondurile de ajutor Covid. Cu toate acestea ei au reuşit să îşi taie brățările electronice de urmărire și au fugit din casa lor din California, abandonându-și cei trei copii adolescenți.

Ovidiu Cojocaru
de Ovidiu Cojocaru

la 19.11.2021, 11:21

Înainte de a pleca, cei doi soţi au lăsat un bilet pentru cei trei copii de 13, 15 și 16 ani. „Vom fi din nou împreună într-o zi”, au fost cuvintele pe care cei doi le-au scris pentru cei trei adolescenţi pe care i-au abandonat, potrivit avocatului bărbatului. „Acesta nu este un rămas bun, ci o scurtă pauză unii de cellalţi”

Aproape trei luni mai târziu, și cla inci luni după condamnările pe care le-au primit în iunie, cuplul încă nu a fost găsit. FBI este în continuare pe urmele lor, scrie CNN.

Fraudă de milioane de dolari

Acest lucru nu l-a împiedicat pe un judecător ca săptămâna aceasta să îi condamne în lipsă pe Ayvazyan, în vârstă de 43 de ani, și pe Terabelian, în vârstă de 37 de ani, la 17 și, respectiv, șase ani de închisoare. Procurorii au spus că ei și alții au realizat o schemă pentru a fura peste 20 de milioane de dolari din fonduri de ajutor destinate întreprinderilor mici în timpul pandemiei.

Pe acelaşi subiect

„Inculpații s-au folosit de criza COVID-19 pentru a fura milioane de dolari din ajutorul guvernamental atât de necesar, destinat persoanelor și întreprinderilor care suferă de efectele economice ale celei mai grave pandemii”, a declarat procurorul american Tracy L. Wilkison.

Conform documentelor și probelor prezentate în judecată, aceștia au folosit identități false, inclusiv numele persoanelor decedate, pentru a depune cereri frauduloase pentru aproximativ 150 de împrumuturi federale de ajutor pentru pandemie. 

Pentru a susține cererile de împrumut frauduloase, aceștia au transmis documente de identitate false împreună cu formulare fiscale falsificate și registre de salarizare către creditori și Administrația pentru Afaceri Mici, au spus procurorii federali.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » „Vom fi din nou împreună într-o zi”. Au furat banii pentru ajutorul Covid şi apoi şi-au părăsit copiii. Doi soţi din California au fugit, după o fraudă de milioane de dolari