Antena Meniu Search
x

Curs valutar

"Vreau ca mama mea să învie". Povestea lui Mișa, un băiețel din Mariupol "cu privire de bărbat și chipul brăzdat de suferință"

Mii de ucraineni au fost emoționați de povestea lui Mișa, un băiețel de 8 ani din Mariupol, născut la începutul ostilităților din Donbas, în 2014. În martie, mama lui a murit, iar acum singura dorință pe care o are este ca cea care i-a dat viață să trăiască din nou. Nu vrea nimic altceva. Război Rusia - Ucraina, ziua 72 LIVE TEXT

de Veronica Micu

la 06.05.2022 , 12:53

"Vreau ca mama mea să învie". Povestea lui Mișa, un băiețel de 8 ani din Mariupol "cu privire de bărbat și chipul brăzdat de suferință" - Facebook / Profimedia

Alla Melnichuk, voluntar în cadrul Organizației Caritabile All-Ukrainian "Mama și copilul", a scris povestea micuțului pe Facebook.

"Mișa. Mariupol. S-a născut în 2014, când a început războiul. În luna martie a acestui an, mama lui a murit, așa că tatăl a rămas cu trei copii. În timpul bombardamentelor, s-au adăpostit în subsol și au supraviețuit. L-am întrebat care este visul lui, iar el mi-a raspuns: 

- Vreau ca mama mea să învie. Nimic altceva".

Articolul continuă după reclamă

Cuvintele copilului de 8 ani din Mariupol i-au emoționat pe ucraineni. 

Pe acelaşi subiect

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

L-au numit băiatul soare, a cărui privire plină de suferință nu pare deloc copilărească. Mulți s-au oferit să ajute familia micuțului.

"Acest băiat a devenit adult. Dumnezeu să te aibă în pază"

"Băiețel cu privire de bărbat și chipul brăzdat de suferință... ce le face războiul copiilor noștri..."

"Doamne Dumnezeule, acest copil are chip de om adult!!! Doamne ajută băiețelul"

"Doamne, trimite afecțiunea ta acestui copil să trăiască sub un cer liniștit, în Ucraina liberă!"

"Este imposibil să-ți imaginezi această groază"

"Băiete, trebuie să trăiești!"

"Acest copil arată ca un bărbat adult care și-a trăit viața. Sărmanii copii, nici măcar n-au avut o copilărie fericită și liniştită"

"Doamne ajută băiatul, nu a greșit cu nimic nimănui, de ce se întâmplă asta în Ucraina, va fi ziua judecății pentru cei care au făcut asta pe pământul nostru, care au furat copilăria copiilor noștri!!!"

În două luni de asediu la Mariupol, armata rusă ar fi ucis peste 20.000 de locuitori

În timpul asediului de două luni a oraşului Mariupol, armata rusă a ucis de două ori mai mulţi oameni decât naziştii în cei doi ani de ocupare a oraşului în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, susţine primarul localităţii, Vadim Boicenko.

"În doi ani, naziştii au ucis 10.000 de civili în Mariupol. Ocupanţii ruşi au ucis peste 20.000 de locuitori ai Mariupolului în două luni. Peste 40.000 de oameni au fost deportaţi forţat. Acesta este unul dintre cele mai grave genocide împotriva civililor din istoria modernă. armata ne distruge cu intenţie şi fără milă oraşul şi locuitorii săi”, a spus Boicenko, conform ukrinform.net.

Consiliul local a subliniat că "Ruscismul este fascismul secolului XXI”. "Omenirea a plătit un preţ mare pentru victoria asupra fascismului în ultimul secol. Dacă nu ne unim astăzi şi nu oprim acest rău, preţul de data aceasta poate fi mult mai mare", afirmă edilul.

Potrivit Direcţiei Principale de Informaţii a Ministerului Apărării al Ucrainei, la Mariupol au fost înregistrate 13 crematorii mobile ruseşti pentru curăţarea străzilor de cadavrele civililor morţi. Invadatorii încearcă să identifice şi să distrugă toţi potenţialii martori ai atrocităţilor ruseşti.

Peste 100.000 de civili rămân în Mariupol.

Veronica Micu Like

Absolventă a Şcolii Superioare de Jurnalism (SSJ). A început la "Gardianul", ca reporter de investigaţii, apoi s-a alăturat echipei "Jurnalul Naţional", unde a scris mai bine de 11 ani. A urmat site-ul miscareaderezistenta.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Ştiri externe » "Vreau ca mama mea să învie". Povestea lui Mișa, un băiețel din Mariupol "cu privire de bărbat și chipul brăzdat de suferință"