Antena Meniu Search
x

Weekend cu primele măsuri de relaxare în multe orașe ale Europei

Micile bucurii ale vieţii. După luni de izolare, europenii au învăţat să aprecieze o plimbare în parc sau o ieşire în oraş. Cel mai mult s-au bucurat spaniolii care au fost nevoiţi să rămână, aproape şapte săptămâni, închişi în case. Autorităţile subliniază că distanţarea socială şi celelalte măsuri de precauţie trebuie respectate în continuare.

de Redactia Observator

la 04.05.2020, 01:49

Vezi și
  • Spania va distribui milioane de măști populației.
  • Franța ridică din restricții peste o săptămână.

Vizibil emoţionate, Liliana şi Mihaela au numărat fiecare oră până la 8.00 seara, ora libertăţii pentru milioane de spanioli. Timp de o lună şi jumătate, cele două românce au putut vedea doar cozile din supermarket şi priveliştea de la fereastra casei. Ieri, însă parcurile şi bulevardele marilor oraşe s-au umplut de oameni.

”Era lume multă, dar la depărtate. Deci, distanţa se păstrează. Nu ai voie să-ţi vizitezi părinţii, să-ţi vizitezi, surorile, familia în general”, spun româncele.

În ţara cu aproape un sfert de milion de cazuri confirmate, multe restricţii se menţin. Copiii, adulţii şi vârstnicii pot ieşi numai în intervale diferite ale zilei. Iar măştile devin, de mâine, obligatorii în mijloacele de transport public.

PEDRO SANCHEZ, Premierul Spaniei: Guvernul Spaniei va distribui, în toată ţara, şase milioane de măşti, în principalele noduri de transport public.

Şi în trenurile care leagă Marea Britanie de Franţa, călătorii vor purta măşti sau eşarfe. Altfel nu li se va permite să urce în vagoane.

 Franţa va ridica primele restricţii peste o săptămână şi, ca măsură de precauţie, a prelungit starea de urgenţă până la 24 iulie. Autorităţile au în vedere şi o măsură radicală: carantină de 14 zile pentru toţi călătorii proveniţi din zone de focar ale epidemiei, chiar dacă nu sunt infectaţi.

CHRISTOPHE CASTANER, Ministrul de Interne: Ne bazăm în primul rând, cum a spus şi prim-ministrul, acum câteva zile, în Adunarea Naţională, pe simţul civic al francezilor.

Relaxarea a început deja în ţările din centrul Europei. După relaxarea măsurilor, numărul de infectaţi din Germania a trecut de 165 de miii. Capitala arată ca într-o zi obişnuită. Un român a filmat străzile aglomerate din Berlin.

În Austria, s-au redeschis magazinele şi saloanele de înfrumuseţare. Restaurantele, însă, vor mai aştepta până la 15 iulie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Weekend cu primele măsuri de relaxare în multe orașe ale Europei