Antena Meniu Search
x

Video "Willy era Moştenitorul, în timp ce eu eram Rezerva." Prinţul Harry, noi dezvăluiri despre familia regală

Continuă scandalul dezvăluirilor care zguduie din temelii casa regală britanică. Prinţul Harry îşi acuză tatăl, pe regele Charles, că l-a adus pe lume doar pentru a fi donator de organe pentru fratele său William, moştenitor al tronului. Mărturia apare în cartea autobiografică, lansată ieri. Volumul se bucură de un succes enorm. În ţara noastră, întregul tiraj de 15.000 de exemplare a fost epuizat.   

de Redactia Observator

la 11.01.2023, 21:57

Vezi și

Cu siguranţă, cea mai şocantă parte a autobiografiei este legată de rolul care i-ar fi fost stabilit de monarhia britanică. "Cu doi ani mai mare decât mine, Willy era Moştenitorul, în timp ce eu eram Rezerva. Eram în umbră, sprijinul, planul B. Am fost adus pe lume în caz că lui Willy i s-ar fi întâmplat ceva, în caz că ar avea nevoie de o piesă de schimb, un transplant de organe, rinichi, poate, de măduvă sau de o transfuzie de sânge", scrie Harry în celebra cartea de memorii lansată ieri.

El susţine că acest lucru i-a fost foarte clar de la o vârstă fragedă și familia sa a avut grijă să-i reamintească asta pe tot parcursul vieţii, inclusiv bunicii. Susţine însă că nu a vrut să lase acest lucru să îl afecteze şi s-a consolat cu gândul că existau mulţi copii în lume care şi-ar fi dorit să fie în locul lui. 

"Nu m-am supărat sau am încercat să nu mă gândesc la asta. Fiecare băiat sau fată, cel puţin o dată în viaţă, îşi imaginează că este prinţ sau prinţesă. Aşa că, rezervă sau nu, nu era chiar aşa de rău", scrie Harry.

Harry susţine că familia regală a încercat să-i saboteze cartea

Pe acelaşi subiect

Harry spune că familia regală, ajutată de presa tabloidă, a încercat să-i saboteze cartea. El se plânge că jurnaliştii au scos multe informaţii din context, inclusiv au făcut să pară că s-a lăudat că a ucis 25 de talibani, iar asta îi pune acum familia în pericol.  

"După 2 ani în care m-am gândit ce voi povesti, cum o voi face, să fiu capabil să pun totul cap la cap, au ales intenţionat să dea deoparte contextul şi să divulge bucăţi din viaţa mea, povestea mea şi fiecare experienţă pe care am avut-o şi să le transforme în titluri de prima pagină", a mai scris prinţul. Refugiat peste Ocean, fiul regelui Charles nu se sfieşte să râdă acum şi de tradiţiile familiei sale. 

În ciuda sau poate tocmai din cauza controverselor, cartea sa se dovedeşte a avea un succes uriaş. A devenit cel mai bine vândut volum în prima zi de lansare, cu aproape jumătate de milion de copii cumpărate de cititori. 

Harry a vorbit despre uciderea talibanilor la începutul unei emisiuni

Prinţul Harry a prins ocazia perfectă să râdă de tradiţiile regale ale familiei sale chiar la începutul unei emisiuni televizate cunoscute, din SUA. Ajuns pe platourile de filmare, până să-şi promoveze volumul "Spare", i-a avut complici pe Tom Hanks şi gazda show-ului, Stephen Colbert, la umilirea Casei Regale de peste ocean.

Ducele de Sussex a fost foc şi pară în timpul emisiunii de aseară, atunci când a vorbit despre pasajul din volumul său, în care face referire la uciderea a 25 de talibani. Nici vorbă să se laude cu aşa ceva, a transmis ducele. 

"Dacă aş auzi pe cineva că se laudă cu un astfel de lucru, şi eu aş fi nervos. Dar e o minciună. Şi sper că acum, odată ce cartea a fost lansată, pot vedea contextul. E foarte deranjant şi îngrijorător că pot scăpa basma curată, pentru că au avut contextul. Nu e ca şi cum aveau doar două rânduri, aveau întreaga pagină, dar au divizat-o. Cuvintele mele nu sunt periculoase, dar scoaterea lor din context este", a spus ducele de Sussex.

"Spare", cea mai vândută carte non-ficţiune în prima zi de la lansare

Harry spune că familia regală a încercat să submineze volumul "Spare", pentru că ar fi "speriaţi" de poveştile revoltătoare. Mai mult, ducele este convins că cel mai mare complice al Casei Regale de la Buckingham este chiar presa britanică.

"Contextul înseamnă totul şi, din păcate, din cauza acelor scurgeri (de informaţii), presa britanică - esenţială în atât de multe părţi din povestea mea de 38 de ani şi până acum - după 2 ani în care m-am gândit ce voi povesti, cum o voi face, să fiu capabil să pun totul cap la cap, a ales intenţionat să dea deoparte contextul şi să divulge bucăţi din viaţa mea, povestea mea şi fiecare experienţă pe care am avut-o şi să le transforme în titluri de prima pagină", a declarat prinţul Harry.

Printre acuzaţii şi dezvăluiri, Harry a povestit în carte cum deseori, atunci când era copil, auzea discuţii între părinţii săi, cum că el ar fi rezerva fratelui său mai mare, William. El ar fi crescut cu misiunea de a distrage atenţia şi, dacă e nevoie, de a fi o piesă de schimb dacă William ar avea vreodată nevoie de un rinichi, o transfuzie de sânge sau măduvă osoasă, potrivit unei presupuse discuţie dintre tatăl său, regele Charles al III-lea şi mama sa, prinţesa Diana. 

"Spare" este cea mai vândută carte non-ficţiune în prima zi de la lansare. Aproape jumătate de milion de exemplare au fost cumpărate până acum. Cel care stă în spatele succesului cărţii este celebrul autor JR Moehringer, care l-a ajutat pe Harry să scrie autobiografia din umbră şi ar fi primit 1 milion de dolari pentru asta..

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » "Willy era Moştenitorul, în timp ce eu eram Rezerva." Prinţul Harry, noi dezvăluiri despre familia regală