Antena Meniu Search
x

Zbor Viena-Moscova, anulat după refuzul Rusiei de schimbare a rutei pentru evitarea spaţiului aerian al Belarusului

Austrian Airlines a anulat zborul Viena-Moscova, de joi, susţinând că autorităţile ruse nu au aprobat o schimbare de rută pentru avion ca să evite spaţiul aerian din Belarus.

de Monica Palade

la 27.05.2021, 18:44

Zbor Viena-Moscova, anulat după refuzul Rusiei de schimbare a rutei pentru evitarea spaţiului aerian al Belarusului - Profimedia

Compania a declarat că şi-a suspendat zborurile deasupra spaţiului aerian din Belarus ca să se alinieze cu recomandarea Agenția Uniunii Europene pentru Siguranță a Aviației (AESA), făcând o schimbare necesară pentru zborul Viena-Moscova.

„O modificare a rutelor de zbor trebuie să fie aprobată de autorități. Autoritățile ruse nu ne-au acordat această permisiune", a declarat compania aeriană într-un comunicat către AFP.

Ministerul austriac al transporturilor a confirmat că zborul a fost anulat.

"Potrivit informațiilor noastre, autoritățile ruse nu au aprobat o modificare a rutei de zbor", a declarat ministerul într-o declarație adresată AFP.

Pe acelaşi subiect

Ministerul rus al Transporturilor a declarat pentru AFP că "nu are niciun comentariu pentru moment".

Recomandări de evitare a spaţiului aerian din Belarus

Belarus a stârnit furia globală prin devierea, duminică, a unui avion Ryanair de la Atena la Vilnius și arestarea unui disident exilat la Minsk.

În replică, liderii UE au decis, luni, să interzică transportatorii bieloruşi din spațiul aerian și aeroporturile europene și recomandând transportatorilor din UE să evite, de asemenea, spațiul aerian din Belarus.

Austrian Airlines face parte din compania Lufthansa din Germania. Lufthansa a confirmat AFP că toate companiile sale aeriene „evită în prezent spațiul aerian din Belarus”.

Zborurile programate către Moscova și Saint Petersburg au continuat, a spus acesta.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Zbor Viena-Moscova, anulat după refuzul Rusiei de schimbare a rutei pentru evitarea spaţiului aerian al Belarusului