Antena Meniu Search
x

Zeci de cadavre de femei au fost găsite îngropate în casa și pe terenul unui fost polițist din El Salvador - VIDEO

Peste 40 de cadavre, majoritatea dintre ele aparținând unor femei, au fost descoperite îngropate în casa și pe terenul unui fost polițist din El Salvador, ca într-un cimitir clandestin.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 21.05.2021, 15:52

Vezi și

Până în prezent, rămășițele a cel puțin 24 de persoane au fost recuperate de pe terenul de lângă casa din Chalchuapa, la aproximativ 78 km nord-vest de capitala, San Salvador. Exhumarea cadavrelor ar putea dura încă o lună, au spus oficialii.

Căutările au început după ce fostul ofițer de investigații, Hugo Ernesto Osorio Chávez, în vârstă de 51 de ani, a fost reținut la începutul acestei luni pentru uciderea unei femei și a fiicei sale. Suspectul, care fusese anchetat anterior pentru infracțiuni sexuale, a mărturisit că le-a ucis pe cele două femei, scrie The Guardian.

Hugo Ernesto Osorio Chávez, în cătușe, în timpul anchetelor la locuința sa

Profimedia Images

Dar când echipele de criminalistică i-au căutat casa, au descoperit cel puțin șapte gropi care conțineau cadavre, dintre care unele aveau o vechime de doi ani.

Pe acelaşi subiect

Polițistul avea cel puțin nouă complici la crime

Procurorii au emis mandate de arestare pentru alți nouă suspecți care ar fi putut acționa ca și complici.

Mauricio Arriaza Chicas, directorul poliției civile naționale din El Salvador, a declarat miercuri că suspecții includ foști ofițeri de poliție și foști soldați, precum și traficanți de persoane și alții care au ajutat la aducerea victimelor până la moartea lor.

Joi, la locuința fostului polițist au venit zeci de persoane care credeau că rudele lor dispărute ar putea fi printre cadavrele adunate în afara casei.

Rudele femeilor dispărute asteapta sa vadă daca ele se numără printre victimele politistului

Profimedia Images

Violența împotriva femeilor, un fenomen care s-a înrăutățit în pandemie

Incidentul a readus în atenția publicului problema feminicidelor în țara de 6,7 milioane. Doar anul trecut, 70 de femei au fost ucise, potrivit rapoartelor oficiale. În 2019, 111 de femei și-au pierdut astfel viața.

Violența împotriva femeilor din America Latină s-a înrăutățit în timpul pandemiei coronavirusului, potrivit grupurilor de ajutor.

În Mexic, săptămâna aceasta, un bărbat în vârstă de 72 de ani a fost arestat ca presupus ucigaș în serie de femei, a informat presa locală, după ce rămășițele mai multor persoane au fost găsite la domiciliul său din statul Mexic, ca parte a unei anchete asupra moartea unei femei de 36 de ani.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Zeci de cadavre de femei au fost găsite îngropate în casa și pe terenul unui fost polițist din El Salvador - VIDEO