Antena Meniu Search
x

Noapte Sfântă la Vatican. Papa Francisc s-a rugat pentru refugiaţi în Ajunul Crăciunului

Zeci de mii de creştini catolici au sărbătorit naşterea Domnului, la Vatican.

Vezi și

Ceremonia a fost oficiată de Papa Francisc. Suveranul Pontif a vorbit şi despre criza refugiaţilor şi despre soarta acestora, pe care a comparat-o cu cea a Fecioarei Maria în noaptea în care l-a adus pe lume pe Mântuitor.

În noaptea sfântă, 10.000 de credincioşi au fost doar în Bazilica Sfântul Petru, iar alte zeci de mii s-au strâns în piaţa din faţa lăcaşului de cult, pentru ceremonia somptuoasă.

La finalul slujbei, Papa Francisc a făcut apel la toleranţă şi i-a îndemnat pe oameni să ajute milioanele de refugiaţi.

PAPA FRANCISC:

Pe urmele lui Iosif şi ale Fecioarei Maria, calcă foarte mulţi. Vedem drumurile pe care familii întregi sunt forţate să le urmeze în zilele noastre. Aceeaşi soartă ne îndeamnă să facem loc pentru o nouă migraţie şi să nu ne temem să experimentăm noi forme de relaţii, în care nimeni nu trebuie să se simtă ca şi cum nu ar avea loc pe acest pământ. 

Pentru ca ceremonia să se desfăşoare în siguranţă, măsurile de securitate au fost sporite în Piaţa Sfântul Petru. Iar cei care au intrat în basilică au fost controlaţi cu detectoare de metale. 

Astăzi, credincioşii se vor întoarce la Vatican. În jurul prânzului, Suveranul Pontif va rosti binecuvântara „Urbi et Orbi", adresată Romei, dar şi lumii întregi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » Noapte Sfântă la Vatican. Papa Francisc s-a rugat pentru refugiaţi în Ajunul Crăciunului