Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Zeci de țări, printre care și România, au cerut Curții Penale Internaționale să investigheze presupuse crime de război în Ucraina

Curtea Penală Internaţională a deschis o anchetă în legătură cu posibilele crime de război comise de Rusia în atacurile din Ucraina. Federaţia Rusă a fost reclamată de zeci de ţări, printre care şi România. Marea Britanie a dat tonul acuzaţiilor. Premierul Boris Johnson a vorbit de mai multe zile de atrocităţi care pot fi considerate crime de război în Ucraina.   

de Redactia Observator

la 03.03.2022 , 07:40

- Profimedia

Procurorul şef al Curţii Penale Internaţionale a anunţat că a început investigaţia privind posibilele crime de război comise de armata rusă în Ucraina. Măsura vine după reclamaţii venite de la zeci de ţări, în frunte cu Marea Britanie. Şi România a solicitat acest lucru, ieri, a confirmat ministrul de Externe. 

Boris Johnson, premier britanic: Ce am văzut deja, la regimul lui Vladimir Putin, prin folosirea muniţiei asupra civililor nevinovaţi, domnule preşedinte, din punctul meu de vedere se califică deja ca fiind crime de război.

Investigaţie privind crime de război în Ucraina

Articolul continuă după reclamă

La rândul său, secretarul Apărării, Ben Wallace, a spus că ţara sa, alături de altele, va strânge dovezi privind atrocităţile din Ucraina. 

Pe acelaşi subiect

Ben Wallace Secretarul Apărării din Marea Britanie: Vom strânge dovezi despre proporţia folosirii (armelor n.r.). Mai mulţi parteneri internaţionali, precum Canada, fac multe eforturi pentru a strânge dovezi, dacă sunt dovezi de crime de război.   

Şi Statele Unite au anunţat că pregătesc o rezoluţie prin care să denunţe crimele de război comise de Federaţia Rusă. Mesajul a venit prin vocea senatorului Lindsey Graham, fost avocat militar. 

Lindsey Graham: Sper ca în zilele următoare, să avem sprijin şi de la democraţi şi de la republicani pentru o rezoluţie prin care Congresul SUA să îşi împrumute vocea când vine vorba despre plângerile Ucrainei la Curtea Penală Internaţională.

Victoria Spartz, politician american de origine ucraineană, a vorbit despre un genocid comis de armata rusă: Nu folosesc cuvintele la întâmplare când spun că nu este un război. Este genocid, distrugere, ucidere a unor oameni. Asta este. 

Ucraina se plânge de mai bine de o săptămână de crimele de război comise pe teritoriul ei. Oficialii de aici spun că armata rusă ţinteşte zone rezidenţiale şi că ar fi utilizat arme termobarice, interzise de convenţia de la Geneva.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Comentarii


Întrebarea zilei
Mergeți duminică la vot?
Observator » Ştiri externe » Zeci de țări, printre care și România, au cerut Curții Penale Internaționale să investigheze presupuse crime de război în Ucraina