Ministrul de Externe din Luxemburg spune că o "răsturnare" de la putere a lui Putin ar putea fi soluţia pentru oprirea războiului
Ministrul luxemburghez de externe, Jean Asselborn, a declarat miercuri, sub imperiul emoţiei faţă de suferinţele ucrainenilor, că o soluţie la oprirea războiului din Ucraina ar putea fi o "răsturnare" de la putere a preşedintelui rus Vladimir Putin de către propriul popor, relatează France Presse, potrivit Agerpres.
- Alege ce urmează! Tu eşti liderul! Marcel Ciolacu, candidatul PSD la alegeri, faţă în faţă cu Alessandra Stoicescu de la ora 19:30, la Antena 1
- Platforma care a prezis victoria lui Donald Trump scrie despre cine va câştiga alegerile în România. Clasamentul Polymarket
Intervievat la postul de radio public 100,7, ministrul a spus că regretă lipsa de informaţii a cetăţenilor ruşi asupra acestui război prin media oficiale din ţara lor, scrie AGERPRES.
"Dacă poporul rus ar vedea ceea ce face Putin în Ucraina, în ce măsură ucrainenii se tem şi câte vieţi umane ar putea avea pe conştiinţă (preşedintele rus), atunci l-ar răsturna de la Kremlin", a spus Asselborn.
"Poate că asta este tot ceea ce ne-am putea dori, şi anume ca Putin să fie realmente eliminat fizic (printr-o revoltă - n.r.) pentru a opri toate acestea", a adăugat el.
Contactat de AFP, Jean Asselborn a explicat că "a pronunţat aceste cuvinte sub impulsul emoţiei", după ce a fost informat de către diplomaţi occidentali aflaţi la faţa locului că armata rusă atacă civili în Ucraina, contrar a ceea ce afirmă Kremlinul.
- O nouă rundă de negocieri între Rusia şi Ucraina va avea loc joi dimineaţă. În ce condiţii ar renunţa...
- Ucraina: Complotul pentru asasinarea lui Volodimir Zelenski a fost dejucat de spioni ruși care lucrau în secret...
- Război Rusia - Ucraina, ziua 7 LIVE TEXT. Rusia publică, pentru prima dată, numărul soldaţilor morţi şi...
A şaptea zi de război în Ucraina
Şeful diplomaţiei Marelui Ducat, stat fondator al UE, s-a declarat pesimist asupra şanselor de rezolvare a conflictului pe cale diplomatică, prin negocieri.
"Nu trebuie să le spunem oamenilor că, din punct de vedere diplomatic, se va reuşi o cotitură cu un Putin ca preşedinte", a declarat el.
Miercuri, în a şaptea zi a invaziei ruse în Ucraina lansată de Vladimir Putin, trupe aeropurtate ruse au debarcat la Harkov, al doilea oraş ca mărime al ţării, ţintă a noi bombardamente. Capitala Kiev se pregătea la rândul său să facă faţă unui asalt al forţelor ruse.
Lovituri asupra Kievului şi Harkovului, care au făcut deja zeci de morţi, au stârnit o emoţie puternică în lume, unde manifestaţiile împotriva războiului şi gesturile de solidaritate cu Ucraina s-au înmulţit.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰