Antena Meniu Search
x

Vot masiv pentru rezoluţia prin care ONU condamnă invazia rusă în Ucraina. Coreea de Nord, Belarus, Siria și Eritreea, singurii "prieteni" ai Kremlinului

Organizația Națiunilor Unite a acordat, în cadrul Adunării Generale, un vot copleșitor pentru rezoluția prin care este condamnată invazia rusească în Ucraina și a cerut încetarea focului şi retragerea imediată a trupelor ruseşti.

de Redactia Observator

la 02.03.2022, 21:13

Vot masiv pentru rezoluţia prin care ONU condamnă invazia rusă în Ucraina. Coreea de Nord, Belarus, Siria și Eritreea, singurii "prieteni" ai Kremlinului
- Profimedia

Rezoluția a fost votată în cadrul unei sesiuni de urgență a ONU, scrie The Guardian.

Dintre cei 193 de membri, 141 au votat în favoarea rezoluției, 35 s-au abținut, iar 5 au votat împotrivă. Țările care au susținut Rusia au fost Coreea de Nord, Siria, Eritreea, și Belarus.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ministrul Afacerilor Externe de la Moscova a declarat, în cadrul reuniunii, că sancțiunile occidentale nu-i sperie pe ruși, care au "mulți prieteni". Lavrov a fost taxat imediat pe rețelele de socializare după ce doar patru țări au votat în favoarea Rusiei, împotriva rezoluției ONU.

Pe acelaşi subiect

În rezoluția inițiată de 94 de țări ONU "deplânge în termenii cei mai fermi agresiunea Rusiei împotriva Ucraina". Organizația cere, de asemenea, ca Rusia să "înceteze imediat folosirea forței împotriva Ucrainei și să retragă imediat, complet și necondițiat toate forțele militare" din Ucraina.

Rezoluția nu are consecințe legale, însă ea reprezintă o expresie directă a atitudinilor la nivel global în ce privește agresiunea rusească și va întări presiunile pe Moscova și aliatul acesteia, Belarus.

Este pentru prima în ultimii 40 de ani când Consiliul de Securitate a trimis dezbaterea unei crize în Adunarea Generală a organizației și a 11-a sesiune de urgență a acestuia din 1950 și până acum.

Adunarea Generală a fost convocată ca urmare a faptului că "Consiliul de Securitate, ca urmare a lipsei de unanimitate a membrilor permanenți, a eșuat în a-și exercita principala atribuție de a acționa adecvat pentru menținerea păcii și securității la nivel internațional".

Război Rusia - Ucraina, ziua 7

Rușii continuă să bombardeze orașele ucrainene, în ciuda condamnării internaționale și a sancțiunilor dure. Sute de persoane au fost ucise, în urma atacurilor aeriene care sunt din ce în ce mai intense. Marți, orașul Harkov a fost bombardat masiv, iar o bază militară aflată la 15 kilometri de graniţa cu România a fost vizată de un atac cu rachete.

Rusia a atacat un turn de televiziune din Kiev, în timp ce un convoi uriaș de blindate continuă să avanseze spre capitala ucraineană. În discursul său de la Washington, președintele Joe Biden a spus că Vladimir Putin este "singurul vinovat" pentru invazia din Ucraina și a promis că liderul rus "va plăti un preț ridicat pe termen lung". 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » Vot masiv pentru rezoluţia prin care ONU condamnă invazia rusă în Ucraina. Coreea de Nord, Belarus, Siria și Eritreea, singurii "prieteni" ai Kremlinului