Antena Meniu Search
x

Zeci de ţări, printre care şi România, au semnat un tratat de colaborare pentru combaterea viitoarelor urgenţe medicale

Reprezentanţii a zeci de ţări, printre care şi România, au semnat, la Bruxelles, în Belgia, un tratat de colaborare pentru combaterea viitoarelor urgenţe medicale.

de Redactia Observator

la 30.03.2021, 09:24

Ideea tratatului, lansată în noiembrie anul trecut
Tratatul prevede ca ţările să aibă acces la vaccin şi medicamente - Hepta
  • Ideea tratatului, lansată în noiembrie anul trecut.

Reprezentanţii ţărilor respective îşi doresc ca viitoarele urgenţe medicale să nu mai prindă oamenii descoperiţi, aşa cum au fost prinşi de pandemia de coronavirus. 

Conform Reuters, vorbim despre ţări precum România, Marea Britanie, Franţa, Germania, Coreea de Sud, Spania sau Olanda, dar şi ţări precum Kenya, Africa de Sud, Rwanda, Fiji sau Trinidad-Tobago.

Ideea tratatului, semnat inclusiv de reprezentanţi ai Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, oferă ţărilor posibilitatea de a avea acces în mod echitabil la diferite vaccinuri şi medicamente, astfel încât autorităţile din ţările respective să poată oferi tratamente corespunzătoare eventualilor pacienţi.

Ideea tratatului, lansată în noiembrie anul trecut

Ideea tratatului a fost lansată în noiembrie anul trecut de Charles Michel, preşedintele Consiliului European. "Vor exista alte pandemii şi urgenţe medicale, provocări ce nu pot fi înfruntate de un Guvern sau o agenţie pe cont propriu. Considerăm că reprezentanţii ţărilor trebuie să lucreze împreună", este mesajul transmis de cei care au semnat tratatul. 

Tratatul prevede inclusiv ca responsabilitatea pentru sănătatea oamenilor, a animalelor şi a planetei să fie împărţită în mod echitabil, iar naţiunile să colaboreze într-un mod transparent pentru descoperirea de soluţii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Zeci de ţări, printre care şi România, au semnat un tratat de colaborare pentru combaterea viitoarelor urgenţe medicale