Antena Meniu Search
x

Galerie foto Lista țărilor cu restricții pe timp de noapte. DSU: Scopul nostru este de a salva

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă prezintă, luni seară, lista ţărilor care au impus retricţii de circulaţie pe timpul nopţii pentru a reduce răspândrea pandemiei. ”Restricţiile luate la nivelul României, pe lângă rolul acestora de a diminua presiunea regăsită la nivelul întregului sistem medical, au in final rol de prevenţie şi salvare de vieţi”, a transmis DSU.

de Redactia Observator

la 30.03.2021, 07:23

  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

”Restricţiile luate la nivelul României, pe lângă rolul acestora de a diminua presiunea regăsită la nivelul întregului sistem medical, au in final rol de prevenţie şi salvare se vieţi.

Astăzi, 29 martie 2021, în cadrul Secţiilor de terapie intensivă a fost raportat un număr de 1.398 persoane şi 881 de persoane aflate în Unităţile de Primiri Urgenţe, la nivel naţional. Scopul nostru este de a salva. Noi, împreună, suntem o echipă! Doar aşa, vom trece cu bine de această perioadă”, a transmis DSU.

Pe 11 martie, premierul Florin Cîţu a publicat o listă a statelor care au impus restricţii de circulaţie pe timpul nopţii, multe dintre ele limitând circulaţia de la orele 20.00 sau 21.00.

Noile restricții intrate în vigoare pe 28 martie

Printre măsurile care au intrat în vigoare duminică se numără: reducerea intervalului de circulație până la ora 20.00, în localitățile în care incidența în ultimele 14 zile este peste 4 la mia de locuitori și mai mică de 7,5 la mie, pentru zilele de vineri, sâmbătă și duminică.

De asemenea, unde incidența este peste 7,5 la mie, este redus intervalul de circulație până la ora 20.00 pe toată durata săptămânii. Magazinele vor fi închise la ora 18.00 în localitățile unde rata de infectare este peste 4 la mie și sub 7,5 la mie, pentru zilele de vineri, sâmbătă și duminică, iar unde este de peste 7,5 la mie măsură este aplicată pe toată durata săptămânii.

Activitatea în sălile de sport și fitness este suspendată în localitățile unde incidența este de peste 4 la mie, iar măsură încetează atunci când rata de infectare scade sub 3,5 la mie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Lista țărilor cu restricții pe timp de noapte. DSU: Scopul nostru este de a salva