Antena Meniu Search
x

Zeci de ucrainence au fost violate înainte să fie omorâte. Ororile descoperite de medicii care examinează cadavrele victimelor războiului

Medicii legiști care examinează cadavrele din gropile comune spun că au găsit dovezi potrivit cărora, unele femei au fost violate înainte de a fi ucise de forțele ruse, potrivit The Guardian

de Redactia Observator

la 25.04.2022, 18:09

Imagine ilustrativă
Imagine ilustrativă - Profimedia Images

„Avem deja câteva cazuri care sugerează că aceste femei au fost violate înainte de a fi împușcate”, a declarat Vladyslav Pirovskyi, un medic legist ucrainean care a efectuat zeci de autopsii pe în Bucha, Irpin și Borodianka. „Nu putem oferi mai multe detalii, deoarece colegii mei încă colectează datele și mai avem sute de cadavre de examinat”, a spus el.

Echipa lui Pirovskyi a examinat aproximativ 15 cadavre pe zi, multe dintre ele mutilate. „Există multe cadavre arse și cadavre desfigurate care sunt pur și simplu imposibil de identificat”, a spus el. „Fața ar putea fi zdrobită în bucăți, nu o poți pune la loc, iar alteori descoperi cadavre decapitate".

Potrivit medicului legist, unele dintre femeile ucise de ruși au fost împușcate cu arme automate, având urmele a peste șase gloanțe, în spate. Oleh Tkalenko, un procuror superior pentru regiunea Kiev, a declarat că detaliile despre presupusele violuri au fost transmise biroului său.

Rușii folosesc războiul ca armă de război

Pe acelaşi subiect

„Cazurile de viol sunt o chestiune foarte delicată și sensibilă”, a spus Tkalenko. „Medicii legiști au sarcina specifică de a verifica organele genitale ale victimelor de sex feminin și de a căuta semne de viol”.

După retragerea trupelor ruse din orașele și suburbiile din jurul capitalei, zeci de femei au povestit poliției, presei și organizațiilor pentru drepturile omului despre atrocitățile pe care le-au suferit. Anchetatorii au auzit mărturii despre violuri în grup, atacuri sub amenințarea armei și violuri comise în fața copiilor.

Comisarul ucrainean pentru drepturile omului, Lyudmila Denisova, a documentat oficial cazurile a 25 de femei care au fost ținute într-un subsol și violate sistematic în Bucha, un oraș la nord de Kiev, acum sinonim cu crimele de război din Rusia. Autoritățile au avertizat că aceste cazuri ar putea fi vârful aisbergului și au acuzat trupele ruse că folosesc violul ca armă de război.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Zeci de ucrainence au fost violate înainte să fie omorâte. Ororile descoperite de medicii care examinează cadavrele victimelor războiului