Antena Meniu Search
x

Video Zelenski confirmă că Ucraina a început contraofensiva. Ucraina primește noi ajutoare militare din partea Canadei și Marii Britanii

Zelenski a anunţat că este în desfăşurare contraofensiva! Fără să ofere mai multe detalii, preşedintele ucrainean a făcut publice acţiunile de contraofensivă de pe front ale armatei, dar i-a transmis şi un mesaj lui Putin. Ieri, prim-ministrul candian a ajuns la Kiev într-o călătorie neanunţată pentru a-şi arăta spirjinul oferit ţării aflate în război. A promis un nou ajutor militar, dar şi instruirea piloţilor militari. Între timp, trei persoane au murit în Odesa şi o alta în Harkov în urma atacurilor din partea Rusiei. O altă îngrijorare vine şi din partea Organizației Mondiale a Sănătății care avertizează că distrugerea barajului de peste Nipru poate duce la un risic ridicat de răspândire a holerei. 

de Redactia Observator

la 11.06.2023, 13:17

Vezi și

Volodimir Zelenski a anunţat în cadrul unei conferinţe de presă că operaţiunile de contraofensivă sunt în desfăşurare. Pe lângă aceasta, a avut şi un mesaj special pentru Putin.

Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei: "În Ucraina, au loc acţiuni de contraofensivă şi de apărare, dar nu voi da mai multe detalii despre stadiul în care ne aflăm. Toată lumea este pozitivă. Transmiteţi-i asta lui Putin."

Vizită oficială la Kiev

Ieri, prim-ministrul canadian, Justin Trudeau, a efectuat o vizită supriză la Kiev într-un gest de afecţiune pentru Ucraina, în contextul luptelor intense de pe front. 

Pe acelaşi subiect

Justin Trudeau, premierul Canadei: "Este important pentru mine să fiu aici, în persoană, pentru a arăta solidaritatea Canadei faţă de ucraineni, în timp ce ei îşi continuă curoajoasa luptă pentru democraţie."  

Cu ocazia vizitei sale, Trudeau a anunţat şi un alt ajutor pentru Ucraina. 

Justin Trudeau, premierul Canadei: "Astăzi, pot anunța că vom oferi 500 de milioane de dolari canadieni, fonduri pentru asistență militară." 

În plus, armata canadiană va participa la eforturile internaţionale pentru instruirea piloţilor militari ucraineni. Un alt ajutor a fost anunţat şi de guvernul britanic care va trimite asistenţă umanitară suplimentară în valoare de 16 milioane de lire sterline. 

Între timp, pe frontul din Ucraina încă se numără victime ale atacurilor ruseşti. Trei persoane au murit şi alte zeci au fost rănite în Odesa în urma unui atac cu drone. În Harkov, un pompier a fost ucis şi un altul rănit de forţele Rusiei în timp ce încercau să stingă un incendiu cauzat de un alt bombardament. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Stiri externe » Zelenski confirmă că Ucraina a început contraofensiva. Ucraina primește noi ajutoare militare din partea Canadei și Marii Britanii