Antena Meniu Search
x

Zelenski: "Pentru mine Putin este un nimeni. De ce să mă întâlnesc cu el?". Reacţia Kremlinului

Războiul din Ucraina, ziua 337. Volodimir Zelenski a transmis într-un interviu difuzat joi de Sky News că nu este interesat de vreo întâlnire cu Vladimir Putin în vederea unor negocieri de pace. În replică şi Kremlinul a spus că Zelenski a încetat de mult timp să mai fie un interlocutor pentru Putin.

de Redactia Observator

la 26.01.2023, 16:29

Zelenski: "Pentru mine Putin este un nimeni. De ce să mă întâlnesc cu el?". Reacţia Kremlinului
Volodimir Zelenski - Sky News

Preşedintele ucrainean a povestit la Sky News despre noaptea în care a început războiul în Ucraina, a explicat că prioritatea sa este de a-și proteja poporul și că războiul se va termina doar când rușii vor pleca. Întrebat dacă războiul din Ucraina poate fi rezolvat prin negocieri de pace cu Putin, Zelenski a răspuns "Nu mă interesează. Nu mă interesează să mă întâlnesc, nu mă interesează să vorbesc" cu Vladimir Putin. 

"De ce (să fac asta)? Pentru că ne-am întâlnit cu el în format Normandia, era înainte de invazia la scară largă. L-am văzut pe omul care a spus un lucru și apoi a făcut altul. Nu pot să înțeleg - sunt deciziile lui sau e altcineva? Deci, la ce să mă întâlnesc, ca să strâng mâna? Nu e interesant. Să vorbesc? Chiar nu înțeleg cine ia decizii în Rusia. Cine este el acum? După ce a invadat Ucraina, pentru mine Putin este un nimeni"

Întrebat dacă este prea târziu pentru negocieri de pace, Zelenski a reacţionat spunând:. Şeful statului ucrainean subliniază că Rusia înregistrează pierderi mai mari decât Ucraina. "În est, ruşii pierd un număr mare de oameni, un număr uriaş, dar nu le pasă. Ei nu numără oamenii, asta e realitatea. Noi le numărăm oamenii", susţine el.

În interviul pentru Sky News, preşedintele ucrainean a afirmat că Vladimir Putin trăieşte într-o bulă informaţională şi nu ştie ce se întâmplă cu adevărat pe câmpul de luptă.

Pe acelaşi subiect

Kremlinul: Zelenski nu este un adversar pe măsura lui Putin

Purtător de cuvânt al preşedinţiei ruse, Dmitri Peskov, a fost întrebat joi cum comentează reacţia lui Zelenski. "Noi ştim cu ce promisiuni a fost ales Zelenski preşedinte. Nu este deloc greu să ne amintim de ele şi să le amintim celor care au votat cu el în Ucraina", a declarat Peskov.

Potrivit Kremlinului, Zelenski a încetat de mult timp să mai fie un interlocutor pentru Rusia. "Zelenski nu a rezolvat problema Donbasului, nu a respectat Acordurile de la Minsk, iar pe deasupra, aşa cum s-a dovedit, el nu avea de gând să le respecte, se pregătea de război", a apreciat Peskov. "Prin urmare, ca să spunem aşa, el a încetat de mult să fie un posibil adversar pentru Putin", a subliniat Peskov.

Trimiterea de tancuri la Kiev este dovada de "implicare directă" în conflict

Moscova consideră că livrarea tancurilor occidentale în Ucraina arată o "implicare directă" în conflictul dintre Ucraina și Rusia, a mai declarat joi purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov. "Tot ceea ce alianța... face este perceput ca o implicare directă în conflict, vedem că este în creştere", a spus el.

Nikolai Patruşev: SUA şi NATO sunt participanţi la conflictul din Ucraina

În acelaşi timp, secretarul Consiliului Securităţii Rusiei, Nikolai Patruşev, a declarat joi că SUA şi NATO sunt participanţi la conflictul din Ucraina, acuzând cele două părţi că ar intenţiona să-l prelungească chiar şi după încheierea fazei fierbinţi a campaniei militare în Ucraina, pe care Rusia însăşi a declanşat-o aproape cu un an în urmă, potrivit EFE.

"Derularea operaţiunii militare speciale în Ucraina arată că Statele Unite şi NATO intenţionează să continue să depună eforturi pentru a prelungi acest conflict militar şi au devenit participanţi la el", a declarat Patruşev la o reuniune la Sankt-Petersburg, potrivit Interfax.

În opinia sa, "chiar şi cu sfârşitul fazei fierbinţi a conflictului în Ucraina, lumea anglo-saxonă nu va opri războiul dus prin procură împotriva Rusiei şi a aliaţilor săi". Germania a decis ieri să transfere primul lot de 14 tancuri Leopard 2 Ucrainei. În acelaşi timp, autorităţile germane şi-au dat acceptul ca ţările aliate să furnizeze Ucrainei tancuri Leopard 2.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde preferaţi să vă cazaţi în vacanţă, la hotel sau închiriaţi un apartament?

Observator » Stiri externe » Zelenski: "Pentru mine Putin este un nimeni. De ce să mă întâlnesc cu el?". Reacţia Kremlinului