Antena Meniu Search
x

Zelenski spune că soldaţii ruşi ar lăsa mine lângă cadavrele celor ucişi pentru a-i răni pe salvatorii ucraineni

Războiul din Ucraina a intrat în ziua de 38. Volodimir Zelenski, preşedintele Ucrainei, a postat pe blogul său un mesaj video adresat naţiunii în care a vorbit despre situaţia ţării la mai bine de o lună de la începerea războiului.

de Redactia Observator

la 02.04.2022, 14:05

Zelenski spune că soldaţii ruşi ar lăsa mine lângă cadavrele celor ucişi pentru a-i răni pe salvatorii ucraineni

În mesajul său, Zelenski a prezentat şi o informaţie înfiorătoare. Trupele ruse, aflete în retragere, pun bombe în casele bombardate sau chiar lasă mine lângă cadavrele celor ucişi. Salvatorii sau soldaţii ucraineni care vin în urma lor pentru a analiza situaţia din zona devin astfel ţinte uşoare.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski afirmă, în noaptea de vineri spre sâmbătă, că mai sunt ”bătălii dificile” de dus înainte de a se ajunge din nou la pace. ”Cu toţii vrem să câştigăm”, afirmă preşedintele. ”Înainte - bătălii dificile. Este încă imposibil să ne gândim că am trecut deja toate testele”, afirmă Volodimir Zelenski, în noaptea de vineri spre sâmbătă, într-un nou video postat pe reţelele de socializare. Preşedintele ucrainean adaugă că toţi cei implicaţi îşi doresc să câştige. ”Dar când va fi - toată lumea o va vedea. Toată lumea va simţi că pacea vine”, a mai afirmat preşedintele.  De asemenea, preşedintele a apreciat că forţele ruse se deplasează ”încet, dar vizibil” din nordul Ucrainei. ”Ocupanţii îşi retrag forţele în nordul ţării noastre. Retragerea este lentă, dar vizibilă. Undeva sunt expulzaţi cu bătălii. Undeva îşi lasă poziţiile singuri”, a transmis Zelenski.

Acesta le-a cerut, de asemenea, ucrainenilor să rămână precauţi în nord, în timp ce trupele se retrag. "Noi mergem înainte. Ne mişcăm cu grijă. Şi toţi cei care se întorc în această zonă trebuie, de asemenea, să fie foarte atenţi. Este încă imposibil să se revină la viaţa normală, aşa cum a fost. Chiar şi în zonele în care ne întoarcem după lupte. Va trebui să aşteptaţi. Aşteptaţi ca pământul nostru să fie curăţat. Aşteptaţi până când veţi fi siguri că noi bombardamente sunt imposibile", a adăugat el. În estul Ucrainei, Zelenski a afirmat că sunt aşteptate mai multe atacuri ruseşti în regiunile Donbas şi în Harkov. ”În estul ţării noastre situaţia rămâne extrem de dificilă. Armatele ruse se acumulează în Donbas, în direcţia Harkov. Se pregătesc pentru noi lovituri puternice. Ne pregătim pentru o apărare şi mai activă”, a spus Zelenski.

El a comentat, de asemenea, o conversaţie pe care a avut-o cu preşedintele francez Emmanuel Macron, în care s-a discutat despre situaţia umanitară din oraşul-port din sudul asediat Mariupol. ”Europa nu are dreptul să reacţioneze în tăcere la ceea ce se întâmplă în Mariupolul nostru. Întreaga lume trebuie să reacţioneze la această catastrofă umanitară”, a spus Zelenski. El s-a întâlnit, vineri, cu preşedintele Parlamentului European, Roberta Metsola, care s-adeplasat la Kiev pentru a transmite un mesaj de susţinere şi speranţă.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

De unde vă faceţi cel mai des aprovizionarea cu verdeţuri şi legume?

Observator » Stiri externe » Zelenski spune că soldaţii ruşi ar lăsa mine lângă cadavrele celor ucişi pentru a-i răni pe salvatorii ucraineni