Antena Meniu Search
x

Zi de foc în Ucraina: Rusia are un "avantaj tehnic semnificativ". Kievul, complet încercuit de forţele inamice

Este a noua zi de război între Rusia şi Ucraina, iar trupele ruse îşi continuă avansul către capitala Kiev, a anunţat vineri armata ucraineană, potrivit DPA.

de Redactia Observator

la 04.03.2022, 12:00

Kievul, încercuit de armata rusă. Bombardamentele continuă la Mariupol
Kievul, încercuit de armata rusă. Bombardamentele continuă la Mariupol - Profimedia

'"Principalele eforturi ale ocupanţilor se concentrează pe încercuirea Kievului", a declarat armata ucraineană în raportul său de dimineaţă. Nu au fost oferite detalii despre luptele din interiorul oraşului Kiev, relatează Agerpres. Sirenele de alertă aeriană au răsunat de mai multe ori după miezul nopţii de joi spre vineri, iar rezidenţilor li s-a transmis să se îndrepte spre adăposturile pentru raiduri aeriene.

Oraşul Mariupol, complet încercuit de armata rusă

Potrivit autorităţilor ucrainene, trupele ruse s-au retras de la aeroportul Gostomel, punct strategic important aflat la nord-vest de Kiev. Pe de altă parte, autorităţile de la Kiev au anunţat că oraşul-port Mariupol, din sudul Ucrainei, este complet încercuit de forţele inamice, adăugând că trupele ruse au un "avantaj tehnic semnificativ".

Ministerul Apărării britanic a indicat însă, vineri dimineaţă, că Mariupol rămâne sub control ucrainean, dar a fost încercuit de forţele ruse şi se află sub un asediu intens. "Infrastructura civilă a oraşului a fost ţinta unor lovituri ruse intense", a precizat ministerul citat.

Bombardamente la Centrala Nucleară Zaporojie

În a noua zi de război în Ucraina, forțele ruse din Ucraina bombardează lângă centrala nucleară de la Zaporojie, cea mai mare centrală nucleară din Europa. Care este riscul de explozie? Şi este asta o strategie a ruşilor pentru a crea teroare în Europa și a forța o capitulare a Ucrainei? Vestea a creat panică în lume, liderii occidentali au condamnat la unison Rusia pentru acţiunile sale din Ucraina. Atacul de la Zaporojie a făcut ca bursele din Asia să scadă brusc.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » Zi de foc în Ucraina: Rusia are un "avantaj tehnic semnificativ". Kievul, complet încercuit de forţele inamice