Antena Meniu Search
x

Galerie foto Cimitirul din Huşi, vandalizat de hoţi: Fură florile sau pietrele de pe morminte, distrug crucile deşi noi plătim paza

Oamenii din Huşi sunt revoltaţi după ce cimitirul din Municipiu a fost vandalizat în repetate rânduri de către hoţi. Ultimul tun a fost dat chiar zilele trecute, atunci când hoţii au furat pietrele de pe un mormânt.

de Mihaela Uretu

la 13.05.2021, 17:28

  • Imagini şi informaţii trimise pe Fii Observator

Oamenii care și-au îngropat rudele în cimitirul Sfântul Toma din Huşi sunt efectiv disperați. Deși încearcă să înfrumusețeze mormintele în care își duc somnul de veci cei dragi, se aleg doar cu pagube. Toate florile dispar la scurt timp după ce sunt aduse. Ba mai mult, se fură chiar şi garduri. Iar mizeria domneşte ca la ea acasă. 

Oamenii spun că sunt diperaţi şi nu ştiu ce să mai facă . 

Răzvan: Plătim taxe cu nemiluita pentru pază și pentru curățenie, dar nu se ia absolut nici o măsură. Şi în schimb se fură atât florile plantate, cât și cele tăiate, garduri, cruci, ornamente depuse pentru cei dragi. Se fură ca în codru și este o mizerie de nedescris. Am vorbit cu administratorul cimitirului, domnul Paul Șapcă și ne-a spus că poliţia locală se ocupă de paza cimitirului. Ne-am interesat și ni s-a spus că nu are treaba poliţia locală. Ba mai mult, administratorul ne râde în nas când ii facem o reclamație. 

Au furat chiar şi pietrele ornamentale de pe un mormânt

Pe acelaşi subiect

Cel mai recent incident a avut loc zilele trecute, atunci când hoţii au furat pietre de pe un mormânt. Potrivit bzv.ro, un bărbat a venit la mormântul soţiei ca să îi aprindă o lumânare şi a răms şocat când a observat că lipsesc o parte din pietrele aşezate de ornament. Cel care le-a furat nu le-a luat pe toate, ci doar jumatate. 

Pietre ornamentale furate de pe un mormânt

bzv.ro

Oraşul Huşi este cunoscut pentru astfel de incidente regretabile. În urmă cu câţiva ani şi cimitirul evreiesc a fost vandalizat. Atunci, peste 70 de morminte au rămas fără postamente.

- material realizat cu informaţii primite pe Fii Observator -

Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite prin formularul Fii Observator, pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa [email protected].

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Fii Observator » Cimitirul din Huşi, vandalizat de hoţi: Fură florile sau pietrele de pe morminte, distrug crucile deşi noi plătim paza