Antena Meniu Search
x

Video Clădire monument din București, înghițită de flăcări. Incendiul ar fi fost provocat de oameni ai străzii

O clădire din Bucureşti care se afla pe lista monumentelor istorice a fost înghiţită de foc, aseară. Bucăţi din acoperiş şi din faţada clădirii s-au prăbuşit din pricina flăcărilor puternice. Mai multe familii care locuiau acolo au reuşit să iasă la timp din casă, înainte ca întreaga clădire să fie distrusă. Martorii, spun, că incendiul ar fi fost provocat de oameni ai străzii care îşi făceau veacul într-o casă învecinată.

de Alexandra Bucuroiu

la 08.04.2022, 08:12

Vezi și

Mai mulţi oameni care locuiesc în zonă au sunat la 112 în jurul orei 20.00, când au văzut că flăcările înghit pereţii casei. Clădirea se află pe Calea Moşilor, o zonă veche a Capitalei, unde se află multe construcţii din secolul trecut şi se află pe lista monumentelor istorice. Focul, care a pornit de la acoperiş, s-a extins foarte repede.

Ioana Blănaru - ISU Bucureşti-Ilfov: Pompierii au constatat că incendiul se manifesta la nivelul acoperişului şi la etajul unu al clădirii pe o suprafaţă de aproximativ 400 de metri pătraţi. 

Pompierii au intervenit cu două autoscări pentru a împrăştia jetul de apă de la înălţime. Din cauza flăcărilor puternice, bucăţi din acoperiş şi din faţada clădirii s-au prăbuşit. 

Alexandra Bucuroiu - reporter Observator: Misiunea pompierilor este una dificilă, spaţiul îngust dar şi liniile de alimentare a tramvaielor nu au făcut decât să îngreuneze stingerea focului. 

Pe acelaşi subiect

Ioana Blănaru - ISU Bucureşti-Ilfov: Pentru gestionarea situaţiei de urgenţă, s-a intervenit cu 12 autospeciale de stingere cu apă şi spumă, două autoscări, două descarcerări şi un echipaj SMURD. 

Monument istoric distrus de flăcări, în București

În clădirea cuprinsă de flăcări locuiau mai multe familii. Toţi locatarii au reuşit să iasă la timp şi să fugă din calea focului. Toate bunurile lor, însă, au fost distruse fie de flăcări, fie de jeturile puternice ale furtunurilor de stingere.

Colega mea de serviciu care este în această situaţie critică. Munceşti o viaţă şi te trezeşti într-o clipă că nu mai ai nimic. Este cumplit ce se întâmplă. 

Vecinii spun că focul ar fi pornit de la un imobil lipit de clădirea afectată, acolo unde se adăposteau oameni ai străzii: S-au făcut reclamaţii peste reclamaţii, de două luni de zile, toată lumea, Poliţia şi Primăria nu au făcut nimic. Au venit, îi număra, le făceau recensământul şi plecau. Asta-i tot. S-a ajuns unde s-a ajuns. 

Autorităţile au fost nevoite să oprească traficul în zonă, între Str. Paleologu şi B-dul Hristo Botev. Aproape şase ore, liniile de tramvai - 16 şi 21 au fost blocate. 

Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite prin formularul Fii Observator, pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa [email protected].

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Fii Observator » Clădire monument din București, înghițită de flăcări. Incendiul ar fi fost provocat de oameni ai străzii