Antena Meniu Search
x

Preşedintele Iohannis a respins toate propunerile de miniştri interimari şi îi cere premierului Dăncilă să meargă în Parlament

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că a respins categoric toate propunerile de miniştri înaintate de premierul Dăncilă, pentru deblocarea activităţii Guvernului României şi ministerelor respective.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 05.09.2019, 18:26

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că a respins categoric toate propunerile de miniştri înaintate de premierul Dăncilă, pentru deblocarea activităţii Guvernului României şi ministerelor respective.

Iohannis precizează că este necesar ca premierul Dăncilă să meargă în Parlament şi să ceară votul de încredere al parlamentarilor.

Iohannis respinge toate propunerile miniştri interimari

"Criza pe care o traversăm este generată de PSD prin guvernarea iresponsabilă. Conflictele din coaliţia de guvernare, dispearea PSD de a rămâne la putere şi luptele meschine pentru putere. Resping categoric propunerile inaintate pentru miniştii interimari. Să fie clar, Guvernul actual şi-a schimbat componenţa politică. Este datoria şi obligaţia doamnei premier să meargă de urgenţă în Parlament pentru a obţine votul de validare. Soluţia nu este aceea de a prelungi criza prin cârpeli, ci de a tranşa situaţia cât mai curând, în Parlament. Avertizez PSD să pună rapid capăt acestei crize politice", a declarat preşedintele.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Premierul Dăncilă spera la un anunţ pozitiv

"Aștept din partea președintelui Iohannis un răspuns privind propunerile de miniștri interimari pentru Energie, Mediu și relația cu Parlamentul. Au trecut deja câteva zile. Încă mai sper ca domnul Iohannis să dezvolte capacitatea de a înțelege că blocarea Executivului nu ajută guvernarea și stabilitatea țării. Așa cum încă mai sper să realizeze că vendetele cu care ne-a obișnuit fac rău în primul rând oamenilor, și nu adversarilor dumnealui politici. România are nevoie de un guvern funcțional. Fac așadar un apel către domnul Iohannis să nu se mai ambiționeze să refuze miniștrii fără temei, pentru că un adevărat șef de stat nu își exercită niciodată puterea în moduri distructive și contraproductive pentru țara lui", scria premierul Dăncilă înainte de anunţul preşedintelui Iohannis.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri politice » Preşedintele Iohannis a respins toate propunerile de miniştri interimari şi îi cere premierului Dăncilă să meargă în Parlament