Antena Meniu Search
x

Vladimir Putin acuză Ucraina că este ”o colonie a SUA” și că nu are tradiţie ca stat naţional: ''Ucraina este parte a istoriei noastre”

Vladimir Putin a afirmat luni seară că Ucraina este o colonie a Statelor Unite cu ''un regim marionetă'' şi a acuzat serviciile secrete occidentale că ajută Kievul să comită crime, transmite Reuters.

de Redactia Observator

la 21.02.2022, 22:11

Într-un discurs televizat, Vladimir Putin a spus că situaţia din estul Ucrainei (regiunile Doneţk şi Lugansk, n.red.) este din nou critică. În opinia sa, o aderare a Ucrainei la NATO este o ameninţare directă pentru securitatea Rusiei, Putin subliniind că legea fundamentală a Ucrainei nu permite baze militare străine pe teritoriul ţării.

El a reluat declaraţia potrivit căreia Rusiei i s-a promis în trecut că NATO nu se va extinde, dar că s-a întâmplat exact contrariul, scrie Agerpres.

Putin a adăugat că Ucraina intenţionează să se doteze cu arme nucleare şi că această ţară dispune de tehnologia nucleară sovietică.

Vladimir Putin acuză Kievul că se lasă condus de puteri străine

Liderul rus a acuzat Kievul că în trecut a furat gaz rusesc şi a folosit energia pentru a şantaja Rusia. Potrivit lui Vladimir Putin, Ucraina nu are tradiţie ca stat naţional şi este condusă de puteri străine, ceea ce îi afectează toate nivelurile de autoritate.

''Ucraina este parte a istoriei noastre'', a mai spus şeful statului rus, care a ţinut să precizeze că liderul bolşevic Vladimir Lenin, care a dezavantajat Rusia, este cel care a creat Ucraina sovietică.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Consumaţi şi deci cumpăraţi în mod regulat miere?
Observator » Stiri externe » Vladimir Putin acuză Ucraina că este ”o colonie a SUA” și că nu are tradiţie ca stat naţional: ''Ucraina este parte a istoriei noastre”