Antena Meniu Search
x

10 obiecte pe care NU trebuie să le împarți cu nimeni!

Ne ferim cât de mult putem de microbi, asigurându-ne că avem grijă de igiena personală. Totuși, există câteva lucruri pe care le împărțim și cu alții, fără să ne gândim la acest aspect.

la 27.10.2015, 18:00

 Ne ferim cât de mult putem de microbi, asigurându-ne că avem grijă de igiena personală. Totuși, există câteva lucruri pe care le împărțim și cu alții, fără să ne gândim la acest aspect.

Medicul german Afschin Fatemin este expert în dermatologie și este fondatorul clinicilor S-thetic din Duseeldorf, Hamburg și Munchen. Acesta a creat pentru revista germană Focus o listă cu zece lucruri pe care nu ar trebui să le împărțim cu nimeni. "Un sistem imunitar puternic ne ajută să ne ferim de multe boli, însă nici cel mai puternic nu ne poate feri de hepatită", a declarat medicul.

1. Prosopul

Dacă folosim prosopul altcuiva, crește posibilitatea transmiterii unor boli de piele, cum ar fi acneea, tricomonas sau păduchii lați.

2. Lama de ras

Riscul de infecție cu stafilococ, dar și hepatita, pot fi consecințe grave ale folosirii lamei de ras care aparține unei alte persoane.

3. Săpunul

Deși se spune că săpunurile curăță și protejează împotriva bacteriilor, acestea sunt, de fapt, un magnet de bacterii. Recomandarea medicului este săpunul sub formă lichidă.

4. Deodorantul cu bila

Riscul de transmitere a unor germeni și ciuperci este sporit datorită folosirii acestui tip de deodorant. Recomandarea medicului este deodorantul de tip spray.

5. Peria de păr

Folosirea periei de păr care aparține unei alte persoane favorizează transmiterea de păduchi și scabie.

6. Unghiera

Unghiera sau forfecuța de unghii trebuie dezinfectată după fiecare folosire.

7. Periuța de dinți

În cazul periuței de dinți, medicul avertizează că oamenii se pot infecta astfel cu hepatita C, dar și cu parandontoza.

8. Ochelari de soare

Obiectele care intra in contact direct cu ochii noștri pot provoca infecții bacteriene, de aceea, medicul recomandă să nu împărțim cu nimeni ochelarii de soare, picăturile pentru ochi sau trusa de machiaj.

9. Căștile

Potrivit unui studiu realizat recent, pe 92% dintre căstile folosite de mai multe persoane s-au aflat bacterii dăunatoare.

10. Căciula și fularul

Folosirea acestora de către mai multe persoane poate favoriza răspândirea păduchilor.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Inedit » 10 obiecte pe care NU trebuie să le împarți cu nimeni!