Antena Meniu Search
x

Curs valutar

3 idei simple cu care iti poti transforma gradina din jurul casei intr-un paradis verde

Atunci cand ai renuntat la apartament pentru o casa la marginea orasului sau intr-un cartier linistit ai facut-o pentru ca ti-ai dorit un loc doar al tau, in care sa poti uita de agitatia de peste zi.

de Redactia Observator

la 04.05.2017 , 17:51

- Shutterstock

Atunci cand ai renuntat la apartament pentru o casa la marginea orasului sau intr-un cartier linistit ai facut-o pentru ca ti-ai dorit un loc doar al tau, in care sa poti uita de agitatia de peste zi. Iar pentru cei mai multi, gradina si curtea cu gazon si foisor au devenit locurile preferate. Dincolo de asta, gradina este cartea ta de vizita, pentru ca este primul loc pe care il vad cei care te viziteaza sau privesc peste gard. Vrei sa arate cat mai bine, dar nu stii de unde sa incepi si pe ce elemente ar fi indicat sa te concentrezi.

Ca sa-ti transformi curtea sau gradina intr-un paradis verde poate fi o provocare. Nu si daca pui in practica cateva idei simple, care nu iti vor da peste cap bugetul si nici nu-ti mananca timpul care, oricum, este marea ta problema.

Iata 3 idei simple care iti vor fi de ajutor:

Articolul continuă după reclamă

1. Ingrijeste-ti corespunzator gazonul

Ca sa ai un gazon verde toata vara, trebuie sa sa il fertilizezi inca din primavara si sa repeti operatiunea o data la 5-6 saptamani. Nu este o operatiune complicata si gasesti amestecuri la toti comerciantii specializati, care vin si cu instructiuni de utilizare si dozaj.

Mai important decat aceasta operatiune este sa te asiguri ca iarba din curtea casei tale este udata. Nu poti lasa natura sa rezolve aceasta problema, pentru ca gazonul tau are nevoie constanta de apa. Apoi, potrivit treehugger.com, operatiunea trebuie realizata cu grija, uniform, pentru ca gazonul tau sa arate bine. Iar tu nu vei reusi sa faci asta manual, cu o simpla stropitoare; mai precis, vei observa la un moment dat pete arse de soare sau zone cu iarba inecata in apa.

Din fericire, udarea gazonului implica astazi un efort minim. In comertul online gasesti rapid si in acelasi loc astfel de sisteme de irigatii foarte eficiente, care rezolva problema repede si bine, indiferent de dimensiunile spatiului verde din curtea ta.

Nu uita ca gazonul trebuie tuns periodic si de fiecare data trebuie sa o faci intr-un sens diferit, pentru ca iarba sa nu creasca in directia imprimata de masina, ci dreapta.

2. Decoreaza-ti gradina cu flori de ghiveci

Am stabilit deja ca scopul nostru este acela de a-ti oferi solutii simple si rapide care sa-ti transforme gradina intr-un paradis verde. Ai aflat ce trebuie sa faci ca sa ai un gazon perfect, dar ideal ar fi sa “spargi" verdele" cu niste flori colorate.

O gradina frumos garnisita cu flori implica un efort de lunga durata si nu poti sa-ti permiti asta. In schimb, poti rezolva problema foarte simplu, cu ghivecele din casa. Aceasta este solutia designerilor de gradini, potrivit www.goodhousekeeping.com, pentru cei care nu au rabdare sau timp sa sadeasca toamna sau primavara, dupa caz, bulbi si seminte. Asa ca, imediat ce temperaturile de afara permit acest lucru, scoate-ti ghivecele de flori din casa si plaseaza-le la marginea aleilor, la intrarea in casa sau pe elementele decorative pe care le ai deja in gradina. Lasa-ti imaginatia sa lucreze si vei ajunge la rezultate nesperate.

3. Alege arbusti decorativi si vei castiga spatiu

Cu toata minunata diversitate de dimensiuni, forme, frunze si flori, arbustii decorativi pot transforma un spatiu banal intr-un loc spectaculos. In plus, arbustii iti vor face curtea mult mai primitoare, ca sa nu mai vorbim de faptul ca vei castiga mult spatiu, intrucat acestia nu vor ajunge niciodata la dimensiunile unui pom fructifer sau a unui arbore. Probabil ai observat ca dezvoltatorii imobiliari planteaza intotdeauna cativa arbusti in jurul noilor constructii. Nu copaci sau iarba, ci arbusti, iar acest lucru nu este intamplator.

Sunt destule specii adaptate la conditiile climatice din Romania; o parte din ele fac flori, altele sunt verzi pe toata perioada anului, dar sunt si arbusti pe care poti sa-i modelezi cum vrei prin tundere.

Aceste plante vor fi spectaculoase si in timpul iernii, dupa ce raman fara frunze si flori. Trunchiurile contorsionate si "arhitectura" crengilor vor da un farmec unic gradinii din jurul casei tale. Ideea arbustilor decorativi este si mai buna daca nu dispui de foarte mult spatiu.  

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Obişnuiţi să căutaţi semnificaţia viselor?
Observator » Inedit » 3 idei simple cu care iti poti transforma gradina din jurul casei intr-un paradis verde