Antena Meniu Search
x

7 motive pentru care este recomandat să bei ceai verde

Auzim tot mai des despre un consum regulat de ceai verde deoarece are puterea de a trata diferite afecţiuni ale organismului. Datorită proprietăţilor multiple, consumat cu aproximativ 30 de minute înainte de fiecare masă, ceaiul verde îi oferă organismului necesarul de antioxidanţi şi vitamine, dar îl face şi mai puternic împotriva mai multor boli.

7 motive pentru care este recomandat să bei ceai verde - pexels.com

Auzim tot mai des despre un consum regulat de ceai verde deoarece are puterea de a trata diferite afecţiuni ale organismului. Datorită proprietăţilor multiple, consumat cu aproximativ 30 de minute înainte de fiecare masă, ceaiul verde îi oferă organismului necesarul de antioxidanţi şi vitamine, dar îl face şi mai puternic împotriva mai multor boli.

7 motive pentru care este recomandat să consumi cât mai des ceaiul verde

Ceaiul verde se obţine din plantele proaspăt culese şi conservate, încălzite pentru a evita un întreg proces de oxidare. Frunzele ceaiului verde sunt procesate ori prin expunerea în faţa arburilor fierbinţi, ori printr-o căldură uscată, în cuptor sau într-o tigaie. Este ceaiul diferit de celelalte tipuri, tocmai datorită formei de procesare, iar un consum regulat de ceai verde te poate ajuta astfel:

Te ajută să slăbeşti. Un consum zilnic de ceai verde pentru slăbit te va ajuta să scapi de kilogramele în plus acumulate. Mai exact, o cantitate de 3 căni pe zi, fiecare înainte cu 30 de minute de masă, te vor ajuta să slăbeşti, mai exact să scapi de grăsimea acumulată în diferite zone ale corpului. Este eficient şi dacă este consumat simplu, însă dacă nu vrei să te plictiseşti de acelaşi gust zilnic, îl poţi amesteca cu mentă, ghimbir, seminţe de struguri.

Scade colesterolul. Ceaiul verde controlează hipertensiunea arterială şi ajută la scăderea glicemiei. Astfel că, te ajută să scazi colesterolul rău şi în acelaşi timp să îl creşti pe cel bun.

Întăreşte sistemul imunitar. Ceaiul verde este bogat în antioxidanţi ceea ce îi conferă organismului o protecţie împotriva mai multor boli. Întăreşte sistemul imunitar şi în felul acesta creează o barieră pentru viruşi ori alte bacterii.

Previne apariţia afecţiunilor la nivelul ficatului. Ceaiul verde are un puternic efect de curăţare, iar dacă este consumat în mod regulat împiedică apariţia calculilor biliari şi renali. În felul acesta, dacă ai probleme cu ficatul sau pur şi simplu vrei să previ apariţia anumitor afecţiuni la nivelul ficatului, consumă ceai verde.

Îmbunătăţeşte sistemul digestiv. Este un adjuvant natural împotriva constipaţiilor deoarece are puterea de a stimula şi de a regla tranzitul intestinal. Are o influenţă pozitivă şi în cazul balonărilor.

Are efect anti-îmbătrânire. Datorită antioxidanţilor din compoziţie, ceaiul verde este cel mai bun produs recomandat femeilor care nu îşi doresc să aibă semnele vârstei pe chip. Previne apariţia ridurilor fine şi de expresie de pe chipul femeilor.

Protejează organismul de cancerul pulmonar. Ceaiul verde îşi exercită proprietăţile la nivelul plămânilor, ceea ce poate duce la o reducere substanţială a riscului de cancer la plămâni. Este valabil şi în cazul cancerului ovarian deoarece  un studiu australian făcut de către specialişti a demonstrat faptul că o medie de patru ceşti de ceai verde consumate pe zi poate duce la reducerea riscului de cancer ovarian cu peste 30%.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Inedit » 7 motive pentru care este recomandat să bei ceai verde