Antena Meniu Search
x

Așa poți scăpa de RESPIRAȚIA URÂT MIROSITOARE

Majoritatea oamenilor se confruntă cu problema respiraţiei urât mirositoare de dimineaţă, iar aceasta devine deranjantă atunci când dormim lângă partenerul de cuplu.

Majoritatea oamenilor se confruntă cu problema respiraţiei urât mirositoare de dimineaţă, iar aceasta devine deranjantă atunci când dormim lângă partenerul de cuplu. 

Este important de menţionat că acesta este de fapt un fenomen natural, însă poate fi influenţat de ingiena orală adoptată.

În timp zilei, respiraţia urât mirositoare nu apare la persoanele sănătoase, datorită mâncatului şi vorbitului, pentru că se produce mai multă salivă. În timpul nopţii, mai excat în timpul somnului, apare mirosul urât datorită faptului că producţia de salivă scade, iar gura se usucă şi bacteriile se înmulţesc. Din acest motiv, dimineaţa, imediat după trezire apare acest miros urât.

Ce să faci ca scapi de acest miros urât de dimineaţă

Studiile au demonstrat că spălatul pe dinţi înainte de culcare nu are un efect semnificativ asupra acestui miros. Cu alte cuvinte, practic nu prea ai ce face ca să scapi definitiv de această problemă.

Poţi încerca însă să îţi faci un obicei din a avea o igienă orală corectă, să te speli pe dinţi de cel puţin 2-3 ori pe zi şi să mergi la medicul stomatolog de câte ori ai vreo carie sau probleme cu gingiile. Periajul dinţilor trebuie să dureze minim două minute şi trebuie să includă şi curăţarea limbii. Apa de gură şi aţa dentară pot fi ele de un real ajutor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Inedit » Așa poți scăpa de RESPIRAȚIA URÂT MIROSITOARE