Antena Meniu Search
x

Adrian Titieni: UNATC este o universitate cu și despre oameni

UNATC este o ''universitate cu și despre oameni", a declarat Adrian Titieni, rectorul Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică, joi, la deschiderea anului de studii, acesta încurajându-i pe noii studenți să nu uite sentimentele cu care au început această școală

UNATC este o ''universitate cu și despre oameni", a declarat Adrian Titieni, rectorul Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică, joi, la deschiderea anului de studii, acesta încurajându-i pe noii studenți să nu uite sentimentele cu care au început această școală.

"Sentimentele pregnante pe care le-ați avut înainte de a intra în această școală nu le părăsiți. Indiferent ce veți face de acum înainte, țineți minte ce făceați înainte de a intra în școală, cât de mult v-ați dorit", a afirmat Adrian Titieni.

La ceremonia care a cuprins și "strigarea catalogului" pentru cei aproape 300 de studenți de anul I de la UNATC, au luat cuvântul președintele Senatului UNATC, Sergiu Anghel, prorectorul Nicolae Mandea, Laura Baron — prorector pentru relații internaționale și Emil Banea — director general administrativ.

Sergiu Anghel a vorbit despre importanța studiilor la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică și în contextul unor critici pe care i le aduc foști studenți.

"Considerau că în școala pe care au făcut-o ei, în clasele mele, în clasele colegilor mei au avut experiențe dureroase, asemănătoare cu tăierea aripilor. Eu am încercat să le explic că (...) orice școală este un spațiu al închiderii", a afirmat Anghel.

Acesta a adăugat că școala este, în final, "o gramatică". "...În cazul nostru, o gramatică poetică. Cine va vrea să scrie poezie fără gramatică va scrie poezie agramată. (...) E adevărat, uneori, chiar și o școală vocațională, ca a noastră, mai greșește și mai îngroapă, din nenorocire, câte un mare original. Dar asta nu înseamnă niciodată că originalitatea ar trebui vreodată să îngroape școala", a arătat Sergiu Anghel.

Prorectorul Nicolae Mandea a vorbit despre un proiect de a promova UNATC în rândul celor care încă nu sunt studenți.

"Vom construi un program numit 'UNATC Junior', care să fie dedicat elevilor de liceu, pentru a descoperi universitatea noastră indiferent dacă o vor urma sau dacă vor alege alte cariere", a spus Mandea, adăugând că, inițial, acest program va fi construit pe voluntariat.

La finalul ceremoniei de deschidere a anului universitar — care a avut loc la sala "Atelier" a UNATC — au fost prezentate filmul "Brigada neagră", de Andrei-Nicolae Teodorescu, și un fragment din spectacolul "Parfumul umbrei", în coregrafia Georgianei Adriana Ursachi. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Inedit » Adrian Titieni: UNATC este o universitate cu și despre oameni