Meniu LIVE
Search
x

Ai scăpat TELEFONUL în APĂ? AŞA îl poţi salva

Sunt puține persoane care pot spune că nu li s-a întâmplat niciodată să își ude smartphone-ul sau că nu le-a căzut telefonul în apă niciodată, și nu toată lumea are un gadget rezistent la apă

la 13.06.2015, 09:46

Sunt puține persoane care pot spune că nu li s-a întâmplat niciodată să își ude smartphone-ul sau că nu le-a căzut telefonul în apă niciodată, și nu toată lumea are un gadget rezistent la apă

Ce faci în acest caz?

În primul rând, nu te panica. Ca să garanatezi că smartphone-ul tău va funcționa chiar și după ce s-a udat, trebuie să acționezi rapid, așa că nu sta să te gândești câți bani ai dat pe el sau ce îți vor face părinții. Scoate-l repede din apă.

După ce ai făcut asta, dacă telefonul este încă aprins, trebuie să-l stingi neapărat. În cazul în care ești norocos și îi poți îndepărta bateria, asta ar trebui să fie următorul lucru pe care să îl faci. Scoate și cartela SIM (și aceasta se poate arde), dar și cardul microSD.

Apoi folosește prosoape de hârtie pentru a usca cât mai bine telefonul care a căzut în apă.

Ca să te asiguri că ai curățat și zonele mai puțin accesibile (mufa pentru căști de exemplu), apelează la un aspirator. Vei fi tentat să pui mâna pe un foehn, dar acesta va face mai mult rău decât bine. Aerul va împinge apa și mai adânc în aparat. Astfel, dacă a căzut telefonul în apă, încearcă să stai câteva minute (unele site-uri vorbesc chiar de 20 de minute) cu un aspirator la aproximativ 10 centimetri deasupra lui, ca să tragi apa în afară.

Pasul următor este să iei smartphone-ul și să îl pui într-o pungă cu orez sau cereale uscate, care vor absorbi restul de umezeală din gadget. Cel mai indicat este să folosești gel de silice, adică acele biluțe transparente care pot fi găsite în cutiile de încălțăminte sau în rucsacele noi.

Telefonul trebuie să stea așa între 48 și 72 de ore. Nu te grăbi să-l scoți de acolo, pentru că în momentul în care îl aprinzi, dacă circuitele nu sunt complet uscate riști să îl arzi.

Mai multe detalii despre acest subiect găsiţi AICI!

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Inedit » Ai scăpat TELEFONUL în APĂ? AŞA îl poţi salva